Main Content

Slováci nepôjdu v januári na kemp do Abú Zabí, kluby nepustili hráčov

pondelok, 4. december 2017 21:20 | Autor: TASR

Ján Kozák
Ján Kozák | zdroj: TASR

Bratislava 4. decembra (TASR) - Slovenská futbalová reprezentácia sa nepredstaví na plánovanom januárovom kempe v Abú Zabí, kde mala pod hlavičkou ligového výberu odohrať dva prípravné zápasy. Dôvodom je fakt, že kluby nechceli uvoľniť hráčov.

Tréner Ján Kozák spolu so svojím asistentom Štefanom Tarkovičom mali v pláne kemp, ktorý však bol mimo asociačného termínu. V ňom chceli v dvoch stretnutiach vidieť hráčov, ktorí by sa v budúcnosti mohli presadiť v Á-tíme. Prvým súperom malo byť Švédsko, druhý bol v riešení. Napokon z toho nič nebude.

"Sme veľmi sklamaní, že nám tréningový kemp v Abú Zabí nevyšiel. Sme presvedčení, že ide o dobrý projekt a že by bol pre hráčov prospešný. Vzhľadom na fakt, že slovenská reprezentácia má obmedzený počet prípravných zápasov, chceli sme vidieť hráčov, ktorí z nášho pohľadu majú požadovaný potenciál a v budúcnosti by sa mohli v reprezentácii presadiť. Viacero z klubov sa nám však na našu žiadosť o uvoľnenie hráčov vyjadrilo záporne, niektoré dokonca neodpovedali vôbec. Keďže sme nemali k dispozícii hráčov, ktorých sme chceli vidieť, nemá pre nás takýto tréningový kemp význam a preto sme sa ho rozhodli zrušiť. Reprezentácia sa najbližšie stretne v marci, keď už je asociačný termín a vycestujeme na turnaj do Thajska," vysvetlil Tarkovič pre futbalsfz.sk.