Main Content

Pogba rozzúril fanúšikov Manchestru City nepochopiteľným vyhlásením. Guardiola mu štýlovo odpovedal

pondelok, 4. december 2017 10:14 | Autor: Martin Gregor

Pogba, Guardiola
Pogba, Guardiola | zdroj: TASR

Paul Pogba nedohral pre vylúčenie sobotňajší duel Premier League na pôde Arsenalu a Red Devils bude chýbať v mestskom šlágri proti Manchestru City.

Bývalý najdrahší futbalista sveta Paul Pogba sa nechal vylúčiť v stretnutí s Arsenalom po nešetrnom zákroku na Hectora Bellerína. Isté tak je, že United nepomôže v šlágri proti Manchestru City, ktorý bude veľmi dôležitý pre oba kluby čo sa týka boja o ligový titul (druhý United stráca na prvý Manchester City 8 bodov).

Viac než o Pogbovom vylúčení sa však hovorí o jeho vyhlásení na adresu Manchestru City, ktoré sa počas víkendu ocitlo pod paľbou kritiky a to nielen zo strany fanúšikov Citizens.

Francúzsky reprezentant totiž vyjadril želanie, aby sa City pred derby s United zranili kľúčoví hráči. ,,Dúfam – a áno, viem, že je to zlé, keď to hovorím – ale dúfam, že sa im zrania nejakí dôležití hráči, rovnako ako sa to stalo nám,” povedal Pogba v rozhovore pre BBC Football Focus.  

Pogba toto želanie vyjadril napriek tomu, že on sám sa zotavoval vyše 2 mesiace zo zranenia, pre ktoré nemohol pomôcť Mourinhovmu mužstvu. Zároveň akoby zabudol, že lavičku City tiež neobišli zdravotné problémy – svoje by o tom vedeli hovoriť Aguero, Kompany, Mendy či Stones.

Na Pogbove vyhlásenie štýlovo odpovedal tréner Citizens Pep Guardiola: ,,Bol by som rád, keby Pogba hral proti nám pretože rád hrám proti tímom, ktoré nastúpia s ich najlepšími hráčmi. Som si istý, že nechce, aby sa naši hráči zranili.”