Main Content

Prestupový cieľ Barcelony, Arsenalu a Liverpoolu prehovoril o svojej budúcnosti

pondelok, 4. december 2017 08:00 | Autor: Jakub Vaverka

Leon Goretzka
Leon Goretzka | zdroj: TASR

Leon Goretzka patrí medzi najzaujímavejších futbalistov na súčasnom prestupovom trhu. Bijú sa oňho velikáni, končí mu zmluva a Schalke ho zrejme neudrží. 

Leon Goretzka je bez väčších pochýb najväčšou hviezdou súčasného Schalke 04, ktoré v tejto sezóne bojuje o účasť v nasledujúcej sezóny Ligy majstrov. Nemecký reprezentant má kontrakt do konca prebiehajúceho ročníka a je takmer isté, že ho nepredĺži.

O Goretzku sa zaujíma niekoľko veľkoklubov, pričom sa spomína hlavne trio FC Barcelona, Liverpool FC a Arsenal Londýn. Katalánci boli favoritom na jeho získanie, ale Leona údajne láka transfer do anglickej Premier League. "Musím zistiť, aký bude môj ďalší krok v kariére. Musím brať do úvahy milión vecí," cituje veľký futbalový talent Goal.com.

"Som osoba, ktorá je veľmi zdržanlivá v podobných rozhodnutiach. Premietam si v hlave rôzne scenáre. Potrebujem čas," tvrdí Goretzka, ktorý bol spájaný aj s Bayernom Mníchov, ale Schalke rázne odmietlo, že by svojho lídra pustilo zadarmo k úhlavnému nepriateľovi.

"Neexistuje deadline, kedy sa rozhodnem, ale myslím si, že sa nachádzame vo finálnej fázi. Konečné rozhodnutie padne v januári," zakončil Goretzka, ktorý by mal patriť medzi ozdoby nemeckej reprezentácie na MS 2018 v Rusku.