Main Content

Zajtra začína turnaj veľkoklubov Audi Cup! + VIDEO

pondelok, 25. júl 2011 18:36 | Autor: Jakub Vaverka

Zajtra začína turnaj veľkoklubov Audi Cup! + VIDEO
Zajtra začína turnaj veľkoklubov Audi Cup! + VIDEO | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Obdobie medzi dvoma sezónami je pre fanúšikov futbalu v mnohých prípadoch utrpením. Vyplniť sa ho snažia letné turnaje, ktoré sú často krát veľmi populárne a nielen preto, že na nich štartujú slávne mužstvá, ale aj vďaka mnohým mladým talentom. Tí na nich dostávajú (na rozdiel od hlavnej sezóny) dostatok príležitostí demonštrovať svoje umenie. Od zajtra štartuje v metropole Barovska, v Mníchove, jeden z najznámejších letných turnajov – nemecký Audi Cup.

Hoci bude tohtoročný Audi Cup iba druhý v histórii, jeho ďalšie ročníky sú vzhľadom na obrovský záujem divákov a televízií veľmi reálne.  Víťazom prvého ročníku, ktorý sa odohral pred sezónou 2009/2010, sa v konkurencií AC Miláno, Boca Juniors a Manchestru United stal domáci Bayern Mníchov.

Bavori budú mať cestu obhajobou ešte ťažšiu, keďže tento týždeň sa pobijú o pohár s talianskym majstrom AC Miláno, víťazom juhoamerického Pohára Osloboditeľov (Copa Libertadores) z roku 2010 brazílskym Internacional Porto Alegre a s aktuálne najlepším tímom na svete FC Barcelona.

Termíny zápasov:
utorok - 26.júla - 18:15 - 1.semifinále - FC Barcelona - SC Internacional Porto Alegre
utorok - 26.júla - 20:30 - 2.semifinále - FC Bayern - AC Milan
streda - 27.júla - 18:15 - zápas o 3.miesto - porazený 1.semifinále - porazený 2.semifinále
streda - 27.júla - 20:30 - finále - víťaz 1.semifinále - víťaz 2.semifinále

VIDEO: Uputávka k Audi Cupu

Predstavujeme účastníkov turnaja

FC Bayern Mníchov

Mníchovský veľkoklub má o motiváciu postarané. Okrem toho, že obhajuje triumf z prvého ročníka a je takzvane „doma”, svojich fanúšikov určite nebude chcieť  opätovne sklamať po nevydarenej minulej sezóne, ktorá tomuto veľkoklubu nevyšla ani na jednom z troch frontov.

Bayern bude možno nečakane favoritom turnaja, pretože na rozdiel od Barcelony, či Milána, nechýbajú na súpiske Mníchovčanov všetky dôležité mená. Barcelončania a Milánčania na rozdiel od nich nebudú môcť počítať s viacerými hráčmi zo základnej zostavy, ktorí štartovali na včera skončenom turnaji južnej Ameriky Copa América.

V červenom drese Bayernu by sa mali objaviť aj najväčšie esá tímu na čele s Ribérym, Robbenom, Mullerom, alebo čerstvou brankárskou posilou zo Schalke Manuelom Neuerom.

2x víťaz Svetového pohára
1x Ligy majstrov UEFA
3x pohára európskych majstrov
1x pohár Európsky pohár víťazov
1x Pohár UEFA
22x Nemecký šampión
15x Nemecký pohár


AC Milano


AC Miláno zavíta na Audi Cup ako úradujúci majster talianskej Serie A. „Roso-nerri“ na tomto turnaji žiaľ nebudú môcť počítať s obrancom Thiagom Silvom a útočníkom Alexandrem Patom, ktorí pred pár dňami reprezentovali Brazíliu na Copa America. V ich kádri sú však iné “žihadlá“ čakajúce na výraznejšiu príležitosť. Súperi sa budú musieť mať tradične na pozore pred Ibrahimovičom, Seedorfom, alebo Antoniom Cassanom.

4 x víťaza Svetového pohára
3x Ligy majstrov UEFA
4x pohára európskych majstrov
2x pohár Európsky pohár víťazov
5x UEFA Super pohár
17x taliansky majster
5x víťaz pohára Taliansko


FC Barcelona

Aktuálneho víťaza Ligy Majstrov a údajne najlepší tím sveta FC Barcelonu pozná snáď každý, no Blaugranas taktiež nebudú v Mníchove štartovať v najsilnejšej zostave. Kataláncom bude na Audi Cupe s najväčšou pravdepodobnosťou chýbať najväčšia hviezda tímu Lionel Messi, ktorý neúspešne pomáhal na Copa América Argentíne.

V modro-červenom drese sa údajne z rovnakého dôvodu nepredstaví ani brazílsky obranca Dani Alves. Fanúšikovia sa napriek tomu môžu tešiť na enklávu skvelých futbalistov na čele s hviezdami ako Xavi, Iniesta, Puyol, či Pedro. Napriek nekompletnej zostave môžeme považovať Barcelonu za hlavného favorita celého turnaja.

1 x víťaz Svetového pohára
2 x Ligy majstrov UEFA
1 x Európskeho pohára majstrov
Pohár 4 x Európskeho pohára víťazov
3 x UEFA Super Cup
20 x španielskeho majstra
25 x Španielsky pohár


SC Internacional Porto Alegre

Pre európskych fanúšikov je Porto Alegre určite najmenej známe mužstvo z osadenstva Audi cupu.  Brazílsky celok však neradno podceniť, pretože mužstvo z krajiny kávy a salsy je nevyspytateľné a na letnom turnaji môže tiež výrazne zamiešať kartami.

1 x víťaz Svetového pohára
2 x Copa Libertadores
1 x víťaz Copa Sudamericana
3 krát Brazílsky majster
1 x brazílsky víťaz pohára