Main Content

Veľká pocta pre Lobotku: Zaradili ho medzi najväčšie talenty La Ligy!

štvrtok, 30. november 2017 09:25 | Autor: Martin Gregor

Stanislav Lobotka koláž
Stanislav Lobotka koláž | zdroj: TASR

Stanislav Lobotka má pred sebou hviezdnu budúcnosť. Predpovedá to aj najnovšia analýza analytického portálu WyScout, ktorá zaradila talentovaného Slováka medzi najlepších hráčov La Ligy do 23 rokov.

,,Nie je to len o Lionelovi Messim a Cristianovi Ronaldovi. La liga je plná nových talentov,” píše na svojom facebook-u portál WyScout a prikladá svoj výber najlepších hráčov tejto sezóny Primera Division vo vekovej kategórii do 23 rokov.

V strede poľa sa na našu radosť objavilo meno čerstvo 23-ročného Slováka Stanislava Lobotku, u ktorého stojí poznámka o presnosti prihrávok, ktorá je na vysokej úrovni 91,03%. V tomto meradle je lepší než hviezdy súťaže Luka Modric alebo Ivan Rakitic, pričom v celej súťaži je len 7 stredopoliarov, ktorí majú presnejšie prihrávky než rodák z Trenčína.

Lobotkovi robia v strede poľa spoločnosť Rodrigo z Villarealu a ofenzívny stredopoliar Pedraza z Deportiva Alaves, ktorý zažiaril už ôsmimi kľúčovými prihrávkami.

V útoku žiaria spomedzi mladíkov Lobotkov spoluhráči SisitoGómez, spoločnosť im robi Williams  z Bilbaa. Do obrany sa dostali Lenglet, Laporte, Núňez a Hermoso, v bráne s 55-zákrokmi žiari López z Espanyolu.

Zaujímavé je, že v tejto jedenástke sa nenachádza ani jeden hráč z veľkoklubov FC Barcelona, Real Madrid a Atlético Madrid. Veľkokluby sú zjavne opatrnejšie čo sa týka dôvery v mladých hráčov.

Portál zaradil do výberu len hráčov, ktorí odohrali aspoň 75% minút z doteraz odohraných 13. kôl La Ligy.