Main Content

Jágr udivuje svojimi výrokmi o pozícii v tretej útočnej formácii Calgary Flames

utorok, 28. november 2017 13:41 | Autor: Dávid Lech

Jaromír Jágr
Jaromír Jágr | zdroj: TASR

Jaromírovi Jágrovi našli v zostave Calgary Flames stále miesto v tretej útočnej formácii. Hrajúca hokejová legenda svojím postojom k novej úlohe v tíme čoraz viac udivuje.

Jaromír Jágr sa postupne udomácňuje v novom tíme Calgary Flames. V tíme z kanadskej provincie Alberta odohral 14 stretnutí s bilanciou 1+5. Na ľade trávi v priemere len 12 minút a 50 sekúnd a pravidelne nastupuje v tretej útočnej formácii.

Ak by niekto očakával, že 45-ročný Čech chodí po kabíne „ofučaný“ a nespokojný, mýli sa. „Musím sa prispôsobovať, prestaviť. Inak to nejde. Prvou vecou je, že človek sa musí prispôsobiť súťaži, pretože už nemá tú možnosť diktovať tempo. Druhá vec: musí dať ego bokom a zmieriť sa s tým, že je ako jeden podpriemerný hráč – inak nemá šancu. A tretia vec: nedá sa myslieť si, že to, čo fungovalo pred desiatimi rokmi, bude fungovať aj dnes,“ pokorne hovorí o svojich herných možnostiach na ľade.

Jágr si podľa vlastných slov dobre uvedomuje, že už nie je ťahúňom mužstva, len istým doplnkom: „Keď sa s týmto vyrovnávaš a stále ťa to baví, tak verím, že aj v tej tretej lajne tú príležitosť dostanem a môže ma to posúvať,“ hovorí v rozhovore pre slovenskú verziu nhl.com.

Tréner Glen Gulutzan ale Jágra stále využíva aj na presilových hrách. Namiesto toho, aby sa však spoliehal na jeho skúsenosti a hokejový um, využíva ho ako silového útočníka pred bránou. Ani s touto úlohou ale rodák z Kladna nemá väčšie problémy: „Som rád, že sa tam vôbec dostanem. Takže si nemôžem veľmi vyberať, akú tam budem hrať úlohu.“

Napĺňať očakávania svojho hviezdneho mena je ale v tretej lajne náročné... „Viem, že to bude takto, takže žiadne očakávania nemám. Snažím sa zžiť s tou úlohou a prispôsobiť sa jej. Mne nevadí na tom zapracovať. Nesťažujem sa, tak to má byť,“ uzavrel svoje rozprávanie o novej úlohe, na ktorú sme u hviezdneho kanoniera neboli zvyknutí.

Jágr má na svojom konte historicky 1725 odohraných zápasoch, v historických štatistikách ho už len 6 stretnutí delí od tretej priečky Rona Francisa. Ak v aktuálnom ročníku nastúpi do 43 zápasov, o jeden duel prekoná aktuálny rekord Gordieho Howea v počte odohraných súbojov v najlepšej hokejovej lige sveta (1767).