Main Content

Prezident La Ligy prehovoril o neuznanom góle Messiho: Je za techniku?

utorok, 28. november 2017 12:08 | Autor: Jakub Vaverka

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Barcelona cez víkend remizovala vo Valencii 1:1, ale nemuselo tomu byť tak, keby rozhodcovia uznali regulárny gól Lionela Messiho. K celej situácii sa vyjadril aj prezident La Ligy Javier Tebas.

Barcelona bola v prvom polčase vo Valencii ďaleko lepším tímom a odmenená mohla byť presným zásahom Lionela Messiho, ktorý ale rozhodcovia stretnutia údajne nevideli, a preto ho neuznali. Automaticky sa začalo hovoriť o prítomnosti modernej techniky vo futbale.

VAR (video assistant referee) veľmi dobre funguje napríklad v anglickej Premier League, ktorá je na diaľku najväčším súperom Primera División. Ak nechcú Španieli za Veľkou Britániou čoskoro značne zaostávať, musia sa vybrať smerom technického pokroku.

Portál Goal.com priniesol vyjadrenia prezidenta La Ligy Javiera Tebasa. „Gól Messiho videlo celé Španielsko a videl ho taktiež celý svet. Ak by som tvrdil, že to nebol gól, povedali by ste, že som slepý,“ začal Tebas, ktorý priznal, že je fanúšikom Realu Madrid.

„Bol to gól a nedá sa povedať nič iné len to, že snáď v nasledujúcom ročníku technika vyrieši podobné situácie. Ideme pracovať na tom, aby sme v budúcom ročníku bol VAR súčasťou Primera División,“ zakončil prezident najvyššej španielskej futbalovej súťaže.