Main Content

Halák sa po mesiaci dočkal víťazstva: Zachránil nás, chválil ho tréner Weight

nedeľa, 26. november 2017 11:57 | Autor: TASR

Jaroslav Halák v drese NY Islanders
Jaroslav Halák v drese NY Islanders | zdroj: TASR

Slovenský brankár Jaroslav Halák priviedol v noci na nedeľu v zámorskej NHL hokejistov New Yorku Islanders k víťazstvu 2:1 na ľade Ottawy. V zápase predviedol 31 úspešných zákrokov a dočkal sa prvej výhry po takmer mesiaci.

Haláka prekonal z 32 striel iba Matt Duchene, pre ktorého to bol premiérový gól a zároveň prvý bod v drese Senators. Kanadský center v predchádzajúcich siedmich dueloch po výmene z Colorada vyšiel bodovo naprázdno. Islanders vyhrali tretí zápas v rade, šiesty z uplynulých siedmich, naopak Ottawa sa trápi a predĺžila sériu prehier už na šesť stretnutí.

V drese "ostrovanov" sa strelecky presadili Anders Lee a Jordan Eberle. Nechýbalo veľa, aby Halák dosiahol čisté konto, Duchene ho prekonal až v 56. minúte v presilovke Ottawy. "Snažil som sa zastaviť puk a vyrážať ho do rohov. Ak sa predo mnou udialo niečo vážnejšie, chalani mi pomohli a vyčistili to predo mnou," povedal Halák pre nhl.com. Ten nedostával v uplynulom období veľa priestoru v bránke newyorského tímu, prednosť mal Nemec Thomas Greiss, Halák v desiatich dueloch štartoval iba trikrát. Na ľade Ottawy sa však skvele chopil svojej príležitosti. "Halák bol výborný. Predviedol niekoľko dôležitých zákrokov. Vyzeral skutočne sebavedomo a niekoľkokrát nás zachránil. Mali sme množstvo vylúčených, no on bol náš najlepší hráč v oslabeniach. Dosiahli sme cenné víťazstvo," pochválil slovenského brankára tréner Islanders Doug Weight.