Main Content

Tatran Prešov sa vytrápil s islandským súperom. Po výhre sa priblížil k postupu

nedeľa, 26. november 2017 06:00 | Autor: TASR

hádzanári Tatrana Prešov
hádzanári Tatrana Prešov | zdroj: TASR

Hádzanári Tatrana Prešov zvíťazili v prvom zápase 3. kola Pohára EHF nad islandským tímom FH Hafnarfjördur 24:21. Prešovčania pozíciu favorita potvrdili až v druhom polčase a pred druhým zápasom majú trojgólový náskok. Odveta je na programe v sobotu 2. decembra na Islande.

 

Tatran Prešov - FH Hafnarfjördur 24:21 (11:11)

zostava Tatrana Prešov: Čupryna, Cvitkovič - M. Šárpataky, Butorac 6, Hrstka 4, Krok 1, Rečičár, Babic 1, L. Urban 5, Pekár, Číp 2, Vučko 2, Kasal 3, Carapkin, najviac gólov FH Hafnarfjördur: Eidsson 8, Arsaelsson 4, rozhodovali: E. Vitaku, A. Vitaku (obaja Kos.), ŽK: 3:3, vylúčení: 0:3, 7 m hody: 1/1 - 1/1.

 

Prešovčania boli v pozícii favorita, ale v prvom polčase to nedokazovali. Nervozita sa prejavovala v obrane i útoku, čo húževnatý tím z Islandu využil. V prvom polčase sa oba tímy striedali v náskoku a napokon sa prvé dejstvo skončilo nerozhodne - 11:11. Hra domáceho mužstva sa v druhom dejstve zlepšila, ale ani trojgólové manko hostí nepoložilo. Naťahovanie sa o tesný náskok pokračovalo aj naďalej a Prešovčania dlho lámali odpor súpera. Napokon v závere zápasu strhli víťazstvo na svoju stranu a do odvety si prenášajú trojgólový náskok.

 

hlasy:

Slavko Goluža, tréner Tatrana Prešov: "Neodohrali sme zápas tak, ako sme si predstavovali. Súper sa prezentoval typickou islandskou školou a hral to, čo sme očakávali. Boli nižší než naša obrana, čo jej nevyhovovalo. V druhom polčase sme súperovi odskočili, ale náskok sme viackrát rýchlo stratili. Spravili sme veľa technických chýb a nepremenili sme veľa čistých šancí."

Lukáš Urban, spojka Tatrana Prešov: "Bolo to zložitejšie, než sme očakávali. Nemali sme veľa informácií o tom, ako bude súper hrať. Hral rýchlo, prezentoval sa dobrou streľbou. Uvidíme, ako to napokon dopadne, rozhodne sa vonku."

Dominik Krok, spojka Tatrana Prešov: "Nie sme spokojní s výsledkom. Chceli sme vyhrať o viac ako tri góly, aby sme do odvety išli s väčším náskokom. Chceme postúpiť do skupinovej fázy a na Islande nepredáme kožu lacno. Musíme tam odohrať určite lepší zápas ako doma."