Main Content

Tréner Kings pochválil Gáboríka po návrate do zostavy: Je to výborný profesionál

sobota, 25. november 2017 11:45 | Autor: TASR

Marián Gáborík
Marián Gáborík | zdroj: TASR

Svoj návrat do zostavy Los Angeles po dlhej rekonvalescencii ozdobil Marián Gáborík jednou asistenciou, Kings napokon podľahli domácej Arizone 2:3 po predĺžení.

Gáborík po aprílovej operácii ľavého kolena už niekoľko dní naplno trénoval a v noci na sobotu sa v zápase s Arizonou vrátil do súťažného diania v NHL. Pri svojom tohtosezónnom debute začal vo štvrtom útoku s Fínom Jussim Jokinenom a nováčikom Jonnym Brodzinským, v priebehu stretnutia mu však dal tréner šancu aj v prvej formácii LA vedľa Anžeho Kopitara.

Z ich spolupráce rezultoval vyrovnávajúci gól Kings na 1:1 v 23. minúte, pri avizovanom vylúčení slovenský krídelník poslal puk na hokejku Kopitara, ktorý ho jemným tečom usmernil do siete. "Králi" dokázali potom podobným spôsobom gólovo zareagovať aj na presný zásah Brendana Perliniho, no v predĺžení rozhodol o víťazstve Coyotes Christian Fischer. Gáborík odohral 13 minút a 51 sekúnd a zapísal si okrem asistencie aj jeden plusový bod.

"Myslím si, že korčuľoval dobre, pýtal si puk a chcel byť v hre. Tvrdo bojoval aj pri mantilenloch, čo nie je ľahké, najmä keď bol tak dlho mimo hry. Je to výborný profesionál. Myslím si, že sa naozaj dobre pripravil na tento zápas," povedal tréner Kings John Stevens na margo Gáboríkovho návratu.