Main Content

Fitneska a manželka slovenského boxera Tomiho Kida: Box ma neláka, ženy do ringu nepatria! (Rozhovor)

streda, 22. november 2017 12:42 | Autor: Silvia Petrašková

Thumbnail
FOTOGALÉRIA: Dominika Kovács - fitneska a manželka Tomi „Kid“ Kovácsa | zdroj: Instagram

V rodine slovenského boxera Tomiho Kida Kovácsa žije športom celá rodina. Platí to aj o jeho krásnej manželke Dominike, ktorej však učaroval svet zdravej výživy a bikini fitness. Ako sa jej v tejto oblasti darí? Aj o tom nám porozprávala v krátkom rozhovore.

Dominika, prezraďte nám takto na úvod, aký vzťah k športu ste mali v mladom veku?
Samozrejme, keď som bola mladá riešila som kilá navyše. Nikdy som nebola so sebou spokojná a tak som začala navštevovať aerobik u nás doma na dedine.

Veľkou zmenou bola pre Vás návšteva fitness kurzu, kde ste sa po prvýkrát stretli i s kategóriou bikini fitness...
Áno, no neskôr som zistila, že som tehotná. Musela som svoj plán bikini súťaženia teda odložiť. Samozrejme v hlave mi táto myšlienka ostala naďalej.

Na súťažné pódia ste sa teda postavili až po tehotenstve. Aký dlhý čas Vám trvalo, kým ste sa dokázali opäť dostať do formy?
Keď mal synček rok a pol, vtedy som sa rozhodla, že si vyskúšam súťaženie, že potrebujem nejakú veľkú výzvu a toto som mala v hlave už dlhšiu dobu. Vyhľadala som trénerku, ktorá mi pomáhala s prípravou. Vrhla som sa na cestu za veľkým dobrodružstvom a kompletne som zmenila stravu a tréningy. Problém bol v tom, že som sa rozhodla ísť na súťaž za tri mesiace, takže som musela nabrať hmotu a zároveň chudnúť, čo bolo skutočne nereálne.

Ako sa Vám momentálne v tejto kategórii darí?
Na prvej súťaži som dopadla zle, obsadila som asi dvanáste miesto, iné sa ani nedalo čakať. Stála som na pódiu s dievčatami, ktoré na sebe roky pracovali, ja som to chcela dokázať za tri mesiace. (smiech) Súťaž sa mi však zapáčila a pokračujem ďalej. Mala som zatiaľ len päť súťaží a cieľ som si nateraz splnila, pretože na každej súťaži som šla hore, stále vyššie a vyššie. Naposledy som súťažila na jeseň v roku 2015, kedy som to prehnala a začala mať problémy s trávením s ktorými som sa asi rok trápila. Teraz som už fit a znovu sa pripravujem na súťaže. Tá prvá bude v októbri v Prešove a ďalšia bude v novembri vo Zvolene.

A čo box? Nezlákal Vás manžel k tomuto športu?
Nie nezlákal. On je toho názoru, že žena do ringu nepatrí a ja si to myslím tiež.

Absolvujete aspoň spoločné tréningy?
Keď som vo fáze rysovania postavy, vtedy tam zaradím aj tieto tréningy. Pri nich sa spaľuje obrovské množstvo kalórii.

Veľkú záľubu máte i v zdravej výžive...
Áno, je to moja veľká záľuba, doslova až posadnutosť. Samozrejme doprajem si aj trošku nezdravé veci, ale nie každý deň, len príležitostne. (smiech)

Ako teda zvyčajne vyzerá Váš denný jedálniček?
Ráno sú to ovsené vločky, alebo vajíčka. Doobeda ovocie a jogurt. Obed ryža a mäso. Poobede proteínová tyčinka, alebo lievance na zdravý spôsob a večer napríklad losos so zeleninou.

Svoje cenné skúsenosti v oblasti fitness ste sa rozhodli posúvať ďalším a stali ste sa osobnou trénerkou. Ako sa Vám v tejto oblasti darí?
Vždy som sa zaujímala o zdravý životný štýl. Súťaženie je extrém a nedá sa robiť dlhodobo. Moje klientky sú väčšinou bežné žienky, ktoré potrebujú schudnúť a spevniť postavu. Ich učím a vediem k zdravému životnému štýlu, ktorému by sa mali riadiť stále. Nemením iba ich telá, ale i celý životný štýl. Mám dobré recenzie a spätné väzby. To ma napĺňa a motivuje ísť ďalej v tom čo robím rada.

K športu zrejme vediete aj svojho syna. Bude z neho tiež boxer po otcovi?
Deti sú ako opičky, všetko po nás opakujú. On nás vidí športovať a jesť zdravo a robí to tiež. A či bude z neho boxer po tatovi? Neviem, ale nech robí čokoľvek, určite ho v tom budeme podporovať. Chceme len to, aby to robil so srdcom a aby ho to robilo šťastným.