Main Content

Barcelona má plán B, ak v zime nezíska Coutinha

streda, 22. november 2017 11:29 | Autor: Martin Gregor

koláž Šport7.sk
koláž Šport7.sk | zdroj: TASR, Sport7.sk

Britský portal Mirror.co.uk informuje, že Katalánci majú pripravený plán B v prípade, že sa im nepodarí realizovať prestup Philippea Coutinha z Liverpoolu.

Brazílčan Coutinho je spájaný s prestupom do Barcelony už od tohto leta, pričom sám deklaroval, že túži posilniť klub z Camp Nou. Liverpool však všetky lukratívne ponuky Kataláncov odmietol a podobný scenár sa môže opakovať aj v zime. Ako informuje britský Mirror, postoj vedenia The Reds je zatiaľ nemenný.

Barcelona má preto v rukáve aj plán B, ktorý je spojený s ďalšou hviezdou Premier League. Ak sa nepodarí kúpiť Coutinha, Katalánci chcú už túto zimu angažovať Mesuta Ozila z Arsenalu.

Nemeckému špílmacherovi sa po tejto sezóne končí v Arsenale zmluva, čo by malo poskytnúť Barcelone veľkú výhodu pri vyjedávaní o jeho kúpe. Ak totiž Arsenal Ozila v zime nepredá a on sa rozhodne s ,,Gunners’’ nepredlžiť zmluvu, v lete odíde z Emirates Stadium úplne zadarmo.

Ozil je teda v pozícii, kedy môže tlačiť na Arsenal – ak povie vedeniu klubu, že nový kontrakt určite nepodpíše, Arsenal bude mať na výber len dve možnosti – ponechať si ho v tíme a v lete ho pustiť zadarmo, alebo aspoň trochu na ňom zarobiť.

Mirror informoval, že prvé jednania medzi Ozilovým agentom Ekrutom Sogutom a generálnym manažérom Barcelony Pepom Segurom už prebehli. Barcelona by mala za nemeckého reprezentanta v zime ponúknuť 20 miliónov eur, čo je sedemkrát menej než ponúkala za Coutinha.

Motiváciou pre Barcelonu môže byť aj skutočnosť, že Ozil v tejto sezóne nehral v Lige majstrov (Arsenal pôsobí len v Európskej lige), čo znamená, že v prípade prestupu na Camp Nou by mohol Kataláncom pomôcť vo vyraďovacej fáze tejto súťaže.