Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (24.7.2011) + VIDEO

nedeľa, 24. júl 2011 19:35 | Autor: Martin Gregor

Prestupové klebety a špekulácie (24.7.2011) + VIDEO
Prestupové klebety a špekulácie (24.7.2011) + VIDEO | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami.

 

Caicedo k Ďuricovi do Lokomotivu Moskva

Španielskemu Levante sa podaril nevídaný husársky kúsok. Keď pred pár dňami vykúpili spod zmluvy s Manchestrom City ekvádorského útočníka Felipeho Caiceda, pravdepodobne ešte netušili, že ho v nasledujúcich dňoch predajú za viac ako sedemnásobok tejto sumy. Levante vykúpilo Caicedu za 1 milión eur a od Lokomotivu Moskva zaň zinkasujú minimálne 7,5 milióna. Okrem toho môže táto suma na bonusoch vyrásť až na konečných 10,5 milióna eur!

Queens Park Rangers udržal Taarabta!

Nováčik Premier League Queens Park Rangers si pravdepodobne udrží najväčšiu hviezdu tímu marockého záložníka Adela Taarabta. Ten bol podľa špekulácií médií z Britských ostrovov veľmi blízko k prestupu do francúzskeho Paris Saint-Germain. Vedenie klub potvrdilo, že dostalo od PSG lukratívnu ponuku, no vzhľadom na účasť v Premier League nechce pred štartom novej sezóny mužstvo oslabiť.

Hart predĺži s Manchestrom City

Brankárska opora Manchestru City Jose Hart sa môže tešiť na novú lukratívnu zmluvu. Mladý brankár anglického veľkoklubu údajne predĺži s “Citizens“ na ďalších päť sezón s týždenným platom 90 tisíc libier.

Wenger sa bije o Jagielku

Tréner Arsenalu Arséne Wenger nevzdáva boj o Phila Jagielku. Obranca Evertonu patrí medzi hŕstku hráčov, ktorí sú na zozname dôležitých letných posíl charizmatického trénera “Gunners”.  Everton už odmietol ponuku 10 miliónov eur. Podľa čerstvých informácií plánuje Wenger ponúknuť ešte o 2 milióny viac.

Bayern sa už nebude posilňovať

Vedenie Bayernu Mníchov dnes oznámilo, že počas tohto prestupového obdobia už nevyvinie žiadnu ďalšiu aktivitu na prestupovom trhu a to napriek tomu ,že sa im nepodarilo pritiahnuť Artura Vidala z Leverkusenu, ktorý napokon prestúpil do Juventusu.

Kaká zostáva v Reale Madrid!

Keď hviezdny brazílsky reprezentant Kaká prestupoval pred dvoma sezónami do Realu Madrid z talianskeho AC Miláno mnohí od neho čakávali, že privedie “Biely balet“ na piedestál európskeho futbalu. Zranenia, ktorým sa v priebehu posledných 24 mesiacov nevyhol mu však zabránili v hernom rozlete. V súčasnosti sa o 29-ročnom hráčovi hovorilo predovšetkým v súvislosti s prestupom do iného klubu. Podľa najnovších informácií, ktoré potvrdil aj sám Kaká, však určite zostane aj v tejto sezóne v Reale Madrid a Mourinho s ním údajne počíta do základnej zostavy.