Main Content

Slovensko sa prepadne v rebríčku FIFA: Pri žrebe MS sme mohli byť vysoko!

piatok, 17. november 2017 13:08 | Autor: Filip Chudý

Matúš Bero
Matúš Bero | zdroj: TASR

Slovenská futbalová reprezentácia sa po novembrových medzištátnych zápasoch prepadne v rebríčku FIFA. Náš pád pritom mohol byť ešte horší!

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) ešte na základe októbrového vydania svojho rebríčka krajín rozdelila účastníkov MS 2018 do štyroch košov, pričom Rusko ako organizátor bolo zaradené do toho prvého. Pre zaujímavosť, ak by sme sa dostali na tento svetový šampionát, žrebovali by nás z tretieho koša. No ak by sme sa naň dostali tak, že by sme vyhrali zápas v Škótsku, boli by sme dokonca v druhom koši, čiže by sme mali šancu na veľmi dobrú skupinu...

To už je ale len teória, realita je oveľa horšia. Nielenže nebudeme hrať v Rusku, na základe výsledkov z novembrových reprezentačných zápasov sa prepadneme aj v rebríčku FIFA, pričom náš pád mohol byť oveľa horší.

Po prehre na Ukrajine a výhre nad Nórskom budeme mať po novom 817 bodov a patriť nám bude 28. miesto. Čiže budeme na tom horšie o 68 bodov a štyri pozície. Ak by sme vyhrali aj vo Ľvove, udržali by sme si 24. priečku. Na druhej strane buďme veľmi radi za víťazný gól v nadstavenom čase proti Nórom, veď ak by to skončilo bezgólovou remízou, padli by sme až na 35. miesto.

V novom rebríčka FIFA, ktorý oficiálne zverejnia v štvrtok 23. novembra, nenastanú v top 10 veľké zmeny. Prvých päť krajín si udrží svoje pozície (Nemecko, Brazília, Portugalsko, Argentína, Belgicko). Šiesty budú Španieli, no a za nimi elitnú desiatku uzatvoria Poľsko, Švajčiarsko, Francúzsko a Čile.

Pre zaujímavosť ešte aj poradie našich susedov: 7. Poľsko, 29. Rakúsko, 35. Ukrajina, 48. Česko a 53. Maďarsko.