Main Content

Wenger kritizuje Tottenham: Nikdy nevyhrajú trofej, kým...

piatok, 17. november 2017 09:53 | Autor: Jakub Vaverka

Arséne Wenger
Arséne Wenger | zdroj: TASR

Arsenal a Tottenham sú pravdepodobne najväčšími rivalmi v rámci Londýna. Medzi týmito klubmi je pravidelne napätie, pričom aktuálne k pokoju rozhodne nepridal kouč Gunners Arsene Wenger.

Dlhoročný tréner Arsenalu Londýn Arsene Wenger v aktuálnom rozhovore skritizoval mestského rivala Tottenham Hotspur, pričom hovoril hlavne o tom, prečo Kohúti nedokázali vyhrať od zisku ligového pohára v roku 2008 žiadnu trofej.

Už zajtra je na programe prvá bitka o severný Londýn v tejto sezóne, francúzsky lodivod Kanonierov teda prilial do ohňa poriadnu dávku oleja. „V určitom momente boja o trofeje je to strach, ktorý vám nedovolí prekročiť váš priemer. Platí pravidlo, že sa musíte sústrediť na to, čo je podstatné a neriešiť až tak veľmi samotnú trofej,“ cituje Wengera denník Mirror.

Wenger si teda myslí, že je to strach, ktorý bráni Spurs získať veľký titul. Londýnski Kohúti sú však na dobrej ceste. Svedčí o tom fakt, že v minulej sezóne skončili prvý raz po dvoch dekádach pred svojím nenávideným mestským rivalom. „Ja som sa vždy sústreďoval na to, aby sme skončili na miestach, ktoré zaručujú Ligu majstrov,“ stroho okomentoval tento fakt kouč Arsenalu.

„Keď sme mali menej finančných zdrojov, vedel som, že potrebujeme peniaze, aby sme platili štadión. Vtedy som bol sústredený na to, nie na Tottenham. Nikdy som sa nich nejak extra nesústreďoval,“ dodal Wenger.