Main Content

Roger Federer uspel aj v treťom zápase na turnaji majstrov

piatok, 17. november 2017 09:29 | Autor: TASR

Roger Federer
Roger Federer | zdroj: © TASR

Londýn 16. novembra (TASR) - Švajčiarsky tenista Roger Federer uspel aj v treťom zápase na koncoročnom turnaji majstrov v Londýne.

V záverečnom vystúpení v skupine Borisa Beckera zdolal ako nasadená dvojka päťku "pavúka" Chorváta Marina Čiliča 6:7 (5), 6:4, 6:1. Vo večernom dueli v priamom súboji o semifinálovú miestenku nastúpili proti sebe Nemec Alexander Zverev a Američan Jack Sock.

Federer mal už po dvoch stretnutiach istú účasť medzi elitným kvartetom, Čilič naopak už ani v prípade víťazstva nad šesťnásobným šampiónom Masters nemohol postúpiť do semifinále. V prvom sete si obaja hráči držali svoje podania a tak na rad prišiel tajbrejk, v ktorom mal navrch Chorvát. V koncovke druhého dejstva slávil úspech Federer a tretí set bol už jasne v réžii grandslamového rekordéra.

"Nastúpil som na zápas s tým, že už od utorka mám semifinále vo vrecku, bolo to tak trochu zvláštne. Chcem sa teraz čo najlepšie pripraviť na sobotňajšie semifinále. Čaká má posledný tenisový víkend v tejto sezóne a dám do toho všetko," citoval slová Federera portál bbc.com.

skupina Borisa Beckera

Roger Federer (2-Švajč.) - Marin Čilič (5-Chor.) 6:7 (5), 6:4, 6:1