Main Content

Postup za každú cenu! Peruánci použili proti Novému Zélandu šokujúce praktiky!

štvrtok, 16. november 2017 13:16 | Autor: Martin Gregor

Fanúšikovia Peru
Fanúšikovia Peru | zdroj: screenshot

Posledným postupujúcim na budúcoročný mundiál v Rusku sa stalo Peru, ktoré sa na svetovom šampionáte predstaví po 36 rokoch.

Peru postúpilo na MS vďaka úspešnej baráži proti Novému Zélandu. Po prvom zápase, ktorý hrali vonku, bolo všetko otvorené, stretnutie skončilo 0-0, čo dávalo pred odvetou obom tímom približne rovnaké šance na postup. Hostia z Nového Zélandu mali ešte výhodu v tom, že na domácej pôde neinkasovali.

V Peru si preto povedali, že ich krajina musí postúpiť na svetový šampionát a to za každú cenu. Hráčom sa rozhodli pomôcť fanúšikovia, armáda, zamestnanci letiska i vodič autobusu. Cieľ bol jasný – futbalistom Nového Zélandu čo najviac znepríjemniť pobyt v Peru pred začiatkom odvetného zápasu.

Všetko začalo tým, že lietadlo s hráčmi súpera zrejme úmyselne meškalo vyše troch hodín. Nasledovala dlhá cesta na hotel, pričom podľa futbalistov Nového Zélandu vodič autobusu úmyselne blúdil po meste, aby sa ich plánovaný príchod na hotel ešte viac oddialil.

Reprezentanti ostrovného štátu si neoddýchli ani v noci. Tentokrát k tomu prispeli fanúšikovia, ktorí zhruba o pol štvrtej nad ránom odštartovali pred hotelom doslova delostreleckú salvu.

Nuž a prispela dokonca aj peruánska armáda – “čistou náhodou” práve nad týmto hotelom prelietavali tri stíhačky. Hovorilo sa aj o tom, že miestni šamani futbalistov hostí prekliali. 

Do akej miery sa to odzrkadlilo na výkone hráčov Nového Zélandu nevedno. Isté však je, že Peru dosiahlo svoje. Súpera zdolali na domácej pôde 2-0, možno aj vďaka tomu, že hostia boli nevyspatí a uťahaní z cestovania.