Main Content

De Rossi sa po zápase išiel ospravedlniť Švédom do ich autobusu

štvrtok, 16. november 2017 12:08 | Autor: Timotej Gašper

Daniele De Rossi
Daniele De Rossi | zdroj: TASR

Napriek obrovskému smútku a frustrácií si Daniele De Rossi zachoval svoju extratriedu a po postupe Švédska cez Taliansko v barážovom dvojzápase o účasť na MS 2018 navštívil autobus švédskych reprezentantov.

Talianska futbalová reprezentácia sa na záverečnom „Mundiale“ nepredstaví premiérovo od roku 1958. Smútok Talianov majú na svedomí Švédi, ktorí doma v prvom barážovom zápase zvíťazili 1:0, aby v talianskej odvete ubránili bezgólovú remízu. 

Hráči Squadry Azzury boli prirodzene sklamaní a frustrovaní, čo platilo aj o srdciarovi Daniele De Rossim. 34-ročný hráč AS Rím bol počas zápasu na lavičke náhradníkov, no do hry ho chcel v druhom polčase za bezgólového stavu poslať tréner Ventura. De Rossi tomu nerozumel, nakoľko je stredopoliarom s defenzívnymi úlohami a Taliansko potrebovalo streliť gól. Na lavičke vedľa neho sedeli útočníci, frustrovane preto reagoval s otázkou, prečo Ventura neposiela rozcvičiť sa ich. 

De Rossiho reakcia na tento moment sa stala hitom internetu. Pozrieť si ju môžete tu: 

Taliansky veterán napokon aj vďaka tejto reakcii do hry nezasiahol a Ventura poslal na trávnik hráčov s ofenzívnejšími úlohami. Taliansku však ani to nepomohlo a bránu Tre Konor dobýjalo márne. Po záverečnom hvizde hlavného rozhodcu sa striedal na televíznej obrazovke pohľad na obrovskú radosť Švédov a slzy v očiach talianskych veteránov na čele s Gianluigim Buffonom.

De Rossi po zápase prišiel medzi Švédov do ich autobusu a otvorene sa im ospravedlnil za agresívne chovanie spoluhráčov či pískanie talianskych fanúšikov počas švédskej hymny. Nezabudol im tiež pogratulovať k postupu do Ruska, informoval švédsky denník Expressen.

Daniele po zápase ukončil dlhú reprezentačnú kariéru, no svojim gestom voči švédskym reprezentantom ukázal obrovskú lojalitu, empatiu a zmysel pre fair play.