Main Content

Rešpektovaný zdroj zo Španielska: Griezmann v lete prestúpi do Barcelony

štvrtok, 16. november 2017 12:05 | Autor: Martin Gregor

Antonie Griezmann - FC Barcelona (koláž Šport7.sk)
Antonie Griezmann - FC Barcelona (koláž Šport7.sk) | zdroj: TASR

Antonie Griezmann by mal v lete vymeniť Madrid za Barcelonu. 

Španielsky denník Mundo Deportivo informuje, že Antonie Griezmann je veľmi blízko prestupu do FC Barcelona, pričom Katalánci by mali s francúzskym útočníkom podpísať 5 ročný kontrakt.

Mundo Deportivo zároveň uvádza, že celý prestup sa realizuje v lete 2018, po tom ako sa zníži cena Griezmanna vo výkupnej klauzule s Atléticom Madrid zo súčasných 200 miliónov eur na 100 miliónov eur. Španielska liga požaduje, aby mal každý hráč v súťaži v kontrakte s klubom stanovenú výkupnú klauzulu, v ktorej bude zakotvená cena, pod ktorú nesmie byť predaný.

Griezmann mal opustiť Atlético Madrid už v lete 2017, no rozhodol sa zostať v tíme Los Colchoneros ešte jednu sezónu, pretože Atlético má prestupový ban a jeho súčasný zamestnávateľ by tak nemohol za Francúza kúpiť adekvátnu náhradu do útoku. Zákaz nákupov pre španielsky veľkoklub sa však končí už v zime a tak v lete Griezmannovi nebude nič brániť v definitívnom odchode.

O plánovanom prestupe Griezmanna do Barcelony infmormoval v denníku Mundo Deportivo novinár Fernando Polo, ktorý je považovaný za hodnoverný rešpektovaný zdroj. V lete 2017 ako prvý informoval napríklad o prestupoch Semeda a Dembeleho.

V článku sa zároveň uvádza, že príchod Griezmanna do ,,Barcy” by mohol znamenať odchod Luisa Suareza.