Main Content

Slovensko v hre počas MS 2018 vo futbale? Američania majú zaujímavý nápad!

štvrtok, 16. november 2017 10:28 | Autor: Martin Gregor

Slovenská futbalová reprezentácia
Slovenská futbalová reprezentácia | zdroj: TASR

Američania majú prelomový nápad. Chcú zorganizovať alternatívny turnaj k MS. 

Slovenská futbalová reprezentácia rovnako ako ďalších pár krajín so silnými kádrami nepostúpila na svetový šampionát, ktorý sa odohrá budúci rok v Rusku. Napriek tomu existuje možnosť, že Slováci budú v priebehu tohoto turnaja v akcii.

Zariadiť to môže zaujímavý nápad americkej futbalovej federácie (USSF), ktorej národné mužstvo sa taktiež šokujúco nedostalo na mundiál. Reprezentanti USA totálne zbabrali záver kvalifikácie CONCACAF, keď v poslednom kole prehrali na pôde posledného tímu kvalifikačnej skupiny Trinidadu a Tobago.

Američania preto koketujú s možnosťou usporiadať počas MS v Rusku vlastný turnaj na americkej pôde, na ktorý pozvú reprezentácie krajín so zvučnými menami v kádri spomedzi tých, ktoré sa nedostali do Ruska.

Spomínajú sa najmä národné tímy Talianska, Čile, ale trebars aj Slovenska, ktoré by s Hamšíkom, Škriniarom, Rusnákom, Škrtelom či Lobotkom mohlo byť tiež marketingovo zaujímavým tímom pre americký trh.

Stopku tomuto nápadu však môže dať FIFA, ktorá musí dať na takýto turnaj povolenie. Je pravdepodobné, že sa však rozhodne v termíne svetového šampionátu (14. Júna – 15. júla 2018) tento nápad zamietnuť.