Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Nórsko

streda, 15. november 2017 11:12 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie Slovákov po zápase s Nórskom
Hodnotenie Slovákov po zápase s Nórskom | zdroj: TASR

Rozlúčka Slovákov s reprezentačným rokom 2017 dopadla víťazne. Ako si proti Nórom počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Matúš Kozáčik (6,5) – Veľa brankárskej roboty nemal, veď nešla naňho ani jedna strela. Dobre ale čítal hru, čím zmaril niekoľko črtajúcich sa šancí Nórov. Inak sa viac-menej nudil.

Peter Pekarík (6,5) – Prakticky počas celého duelu bol aktívny a podporoval naše útočné výpady, hoci tentoraz trochu viazla spolupráca so spoluhráčmi. Smerom dozadu nemal problémy.

Martin Škrtel (7) – Počas celého stretnutia sa snažil byť dominantný v súbojoch, niektoré boli síce na hrane, ale dopadli v náš prospech. Odpustiť si mohol len jeden faul, po ktorom mal súper nebezpečný priamy kop. Zaujala jeho kolmica na Nemca, ktorá vyústila v náznak našej šance. Takých lôpt ale na zavretú obranu súpera treba rozdať čo najviac.

Ján Ďurica (7) – Na začiatku zápasu boli jeho slzy, na konci sa mohol právom usmievať z víťaznej rozlúčky. V úvode druhého polčasu dobre zablokoval Söderlunda v šanci. Raz aj ohrozil súperovu bránu, no hlavne pomohol k tomu, že nielenže sme si udržali čisté konto, ale súper ani nevystrelil na bránu, čo je pre defenzívu tá najlepšia vizitka.

Tomáš Hubočan (5,5) – Snažil sa, aj ťahal útoky smerom dopredu, ale nemal potrebnú istotu na lopte, čo zrejme spôsobila slabá zápasová prax. Smerom do defenzívy si počínal solídne, hoci veľa situácií riešiť nemusel.

Milan Škriniar (6) – Začal zbytočnou stratou lopty, ale postupne sa rozohral, hoci svoj glanc z ostatného obdobia neukázal. Najviac zaujal vtedy, keď pripravil šancu Nemcovi.

Róbert Mak (5) – Mal dobré momenty, keď napr. umne prešiel súperovou obranou a prihral Hamšíkovi do šance, alebo svoje kvality ukázal aj tesne pred striedaním, no bolo toho veľmi málo. Od krídla potrebujeme výrazne viac akcií a väčšiu podporu ofenzívy.

Stanislav Lobotka (7) – Pomohol nám k dobrému držaniu lopty, ponúkal sa do hry, ale veľa dobrých akcií sme zas nemali. Pokúšal sa o streľbu, predviedol jedinú našu strelu do priestoru brány v prvom polčase, pričom sa postaral aj o poslednú v zápase, ktorá nám urobila veľkú radosť. Pri góle ukázal svoje kvality na lopte, a to od prihrávky, cez prebratie lopty až po presné zakončenie.

Marek Hamšík (6) – Kde nechal svoju svetovú fazónu, to asi ani sám nevie. Vidieť na ňom, že chce, snahu má, ale proste to nie je ten Hamšík, aký bol v minulej sezóne, resp. sezónach. Inak by určite pri svojej šanci neprestreli. A neskôr tiež rozvlnil sieť, nie nechal vyniknúť brankára Jarsteina, hoci v tomto prípade zle nemieril.

Albert Rusnák (5) – Aj v jeho prípade treba napísať, že krídlo musí ukázať viac, inak tým trpí naša ofenzíva. Predviedol síce výbornú prihrávku na Hamšíka, ale takých momentov treba mať oveľa viac.

Adam Nemec (6,5) – Ukázal, že pravačku má skôr len na podopieranie, inak by takú šancu, akú mal pred koncom prvého polčasu, musel upratať do brány. No ľavačku a hlavičku má dobrú, čo tiež v tomto stretnutí potvrdil. Mal to ťažké, keďže podpora spoluhráčov nebola dostatočná, ale aj tak si viedol dobre. Dokázal totiž do aspoň náznakov šancí rozvinúť niektoré naše akcie.

Jaroslav Mihalík, Róbert Mazáň, Filip Kiss, Ondrej Duda, Matúš Bero (bez známky) – Prišli vo fáze duelu, ktorú práve striedania výrazne narušili, preto radšej bez známky. No všetkých aspoň slovne pochválime, keďže sa dostali do zápasu oveľa skôr a lepšie ako nórski striedajúci hráči. Mihalík sa nebál ísť do zakončenia, Mazáň podporiť útok, Kiss vystreliť zo strednej vzdialenosti, Bero preniknúť po krídle, no a čerešničkou bola Dudova asistencia. Pričom treba dodať, že práve on mal zápas vybaviť už skôr pri svojej veľkej šanci.

Význam známok

Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon