Main Content

Kozák bol s výkonom Slovenska spokojný a o Ďuricovi tvrdí: "Pochopil, kedy odísť"

streda, 15. november 2017 09:10 | Autor: TASR

Ján Kozák
Ján Kozák | zdroj: TASR

Trnava 14. novembra (TASR) - Víťazstvo futbalistov Slovenska z posledného útoku na nórsku bránu v Trnave trénera Jána Kozáka uspokojilo.

Podľa jeho názoru bolo zaslúžené a najmä druhý polčas sa už niesol v jasnej réžii domáceho tímu.

O triumfe domácich 1:0 pri emotívnej rozlúčke Jána Ďuricu s reprezentačným dresom rozhodol v 90.+3 minúte umiestnenou strelou stredopoliar Stanislav Lobotka zo Celty Vigo.

"Bol to dobrý prípravný zápas. Nóri boli dobre organizovaní najmä v prvom polčase, veľa miesta na kombináciu nebolo. V druhom polčase už bolo priestoru na ihrisku viac a prevýšili sme súpera. Strelili sme víťazný gól v závere a myslím si, že víťazstvo sme si zaslúžili," zhodnotil na tlačovej konferencii 63-ročný Kozák.

V druhom polčase si domáci tím, tento raz okolo kapitána Ďuricu, vypracoval viac šancí a napokon rozhodol Lobotka. "Celkovo ten druhý polčas už oni neboli tak kompaktní. Neboli tak blízko seba a bolo viac priestoru na kombináciu. Tým pádom to naši chlapci využili. Dostávali sa do gólových príležitostí. A nakoniec dal krásny gól Stano Lobotka, to skutočne v nadstavenom čase dokážu iba veľkí hráči," dodal.

Aj po zápase rezonovalo meno Jána Ďuricu, keďže v decembri 36-ročný obranca Trabzonsporu ukončil reprezentačnú kariéru na čísle 91 odohratých duelov. "My sme už v deň zápasu veľa rozprávať ani nemuseli. Mali sme rozhovory počas zrazu a aj včera som s ním mal dlhší rozhovor. Teraz sme sa už len objali a popriali si všetko dobré. Keď som prišiel k mužstvu, on dozrel a za posledné roky stabilizoval výkonnosť. A s Maťom Škrtelom hrali vynikajúco. Vidno, že je to skúsený a ostrieľaný človek, ktorý vie pochopiť veci a vie, kedy odísť. Mal by sa maximálne sústrediť na pôsobenie v klube, myslím si, že ešte má na to, aby dve sezóny potiahol. Ale v kombinácii s reprezentáciou by to nebolo možné," uzavrel Kozák.