Main Content

Kozák na tlačovke Ďuricovi: Jano, ty ešte neodchádzaš!

utorok, 14. november 2017 08:36 | Autor: TASR

Ján Ďurica
Ján Ďurica | zdroj: TASR

Senec 13. novembra (TASR) - Ján Ďurica s kapitánskou páskou na rukáve povedie slovenských futbalistov v utorok proti Nórom.

Aj pondelňajšia predzápasová tlačová konferencia sa niesla v duchu jeho rozlúčky s najcennejším dresom. A tréner Slovákov Ján Kozák potvrdil, že mu dopraje toto privilégium.

"Udalosť je to taká, že Jano bude kapitánom," povedal na stretnutí s médiami Kozák a obranca tureckého Trabzonsporu k tejto téme dodal: "Užijem si to. My ale máme kapitána a lídra Martina Škrtela. Teraz budem kapitánom ale ja. Dúfam, že to zvládneme, lebo to nie je len o mne, je to prípravný zápas a chceme vyhrať."

Hlavný tréner SR v Trnave od nórskeho súpera očakáva behavý a ofenzívny futbal. "V súboji s Ukrajinou sme si výsledok predstavovali inak. Musím však skonštatovať, že ten zápas splnil všetko, čo som očakával, čo sa týka atmosféry, nasadenia a prístupu od hráčov. Málokedy prípravný zápas odhalí toľko veľa. Teraz doma chceme byť úspešní pred našim publikom chceme vyhrať. Nóri majú skúseného trénera, ktorý mladé a perspektívne mužstvo učí veľa. Majú rozostavenie 4-4-2, sú behaví, s väčším počtom hráčov sa zapájajú do ofenzívy. Nečaká nás nič ľahké. No chceme sa rozlúčiť s našimi fanúšikmi výhrou," uviedol kouč SR.

Ten síce základnú zostavu bližšie nešpecifikoval, ale čosi naznačil: "Pôvodne som chcel postaviť hráčov, s ktorými Jano odohral najviac zápasov. Chýbajú však Weiss, Kucka či Pečovský. Ale Weiss sa nedal do poriadku a nebude k dispozícii. Chcem dať priestor hráčom, s ktorými Jano veľa odohral, doplnených teda aj mladšími."

Trinásťročná reprezentačná kariéra Ďuricu sa chýli ku koncu, 35-ročný defenzívny pilier národného tímu sa chce rozlúčiť dobrým výsledkom a výhrou: "Zajtrajší zápas je môj posledný. A chcem si ho užiť. Každému reprezentantovi by som doprial, aby sa mohol v takejto atmosfére lúčiť. Reprezentácia mi dala veľa, chcem podať dobrý výkon a chcem sa rozlúčiť víťazstvom. Mám iba pozitívne reakcie, aj od médií a od fanúšikov. Mali sme aj horšie chvíle, keď sa nedarilo, dal som si aj vlastné góly. Aj od rodiny bola kritika, tatino mi niekedy hovoril, že takto by som nemal hrať. Na veľké lúčenie však nie je čas. Tieto zápasy idú v rýchlom slede. Možno v marci s chlapcami, keď prídem, stihneme nejakú tu kávu či pivo."

Priamo pred kamerami sa ešte kouč Kozák Ďuricovi osobne prihovoril: "Ja lúčenia nemám rád, ale Jano, ty ešte neodchádzaš. Situáciu si vyhodnotil ako chlap, a verím, že s tvojimi schopnosťami ešte futbalový život potiahneš. Bude tam už síce viac regenerácie, ale ty ešte neodchádzaj, ešte odohráš dosť. A keď už je tu takého lúčenie, tak si to zaslúžiš práve ty, lebo za tých 13 rokov si urobil pre reprezentáciu veľa."

Podľa informácií SFZ sa na súboj na Štadióne Antona Malatinského (výkop 18.00 h.) doposiaľ predalo okolo 6000 vstupeniek. Predaj však ešte pokračuje a na tribúny by tak malo prísť viac divákov.