Main Content

Marodka v Bostone, Cehlárik mieri do NHL!

utorok, 14. november 2017 08:16 | Autor: TASR

Peter Cehlárik
Peter Cehlárik | zdroj: © TASR

Boston 14. novembra (TASR) - Vedenie klubu NHL Boston Bruins povolalo slovenského krídelníka Petra Cehlárika z farmy do prvého tímu.

Dvadsaťdvaročný hokejista môže absolvovať tohtosezónny debut v zámorskej profilige v noci na štvrtok, keď sa "medvedi" predstavia na ľade Anaheimu.

Ako v pondelok informoval oficiálny ligový portál, Cehlárikovi otvorili cestu do prvého mužstva zdravotné problémy Brada Marchanda a Andersa Bjorka. Spolu s ním si Bruins stiahli z farmy v Providence (AHL) aj ďalšieho útočníka Kennyho Agostina.

Pre Cehlárika je to v prebiehajúcej sezóne už druhá pozvánka od predstaviteľov Bostonu. V októbri si ale nepripísal žiaden štart v NHL, so Zdenom Chárom a spol. absolvoval iba jeden tréning a pobral sa späť do Providence. Vo farmárskej AHL odohral v tomto ročníku šesť zápasov so ziskom troch gólov a troch asistencií. Bronzový medailista z juniorských MS 2015 a účastník seniorských MS 2016 dostal šancu zahrať si v NHL už v minulej sezóne, v 11 vystúpeniach nazbieral dve asistencie.