Main Content

Hapal o šanciach proti Španielsku: Muselo by nám vyjsť všetko od A po Z

pondelok, 13. november 2017 13:19 | Autor: TASR

Pavel Hapal
Pavel Hapal | zdroj: TASR

Cartagena 13. novembra (TASR) - Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov nastúpi v utorok na pôde najväčšieho favorita 2. skupiny kvalifikácie majstrovstiev Európy 2019 tejto vekovej kategórie. Zápas so španielskymi rovesníkmi pod taktovkou švédskych rozhodcov je na programe od 21.50 h v Cartagene.

Zverenci Pavla Hapala sa pokúsia zlepšiť výsledok, ale aj výkon z domáceho merania síl, v ktorom podľahli jednoznačne 1:4. Španielsko síce momentálne figuruje na druhom mieste kvalifikačnej tabuľky so ziskom deviatich bodov, no za vedúcim Severným Írskom zaostáva o jediný bod a odohralo o dva zápasy menej. Slovensko je štvrté po dvoch víťazstvách a dvoch prehrách.

"Musíme sa o to pobiť, myslím si, že to nám trocha chýbalo v domácom stretnutí. Musíme byť odvážnejší na všetkých postoch, Španielov to u nás nebolelo. Chceli sme hrať zo zhusteného bloku, ale odvážne, a to sa nám nedarilo. Taký výkon nám určite nebude stačiť. Španielsko u nás ukázalo, že je veľmi silné mužstvo. Keby sa nám s nimi podarilo bodovať, boli by sme spokojní. Každé mužstvo má slabiny, ale muselo by nám vyjsť všetko od A po Z. Pokiaľ vám proti takémuto tímu nevyjde deň a nebudete vo všetkom stopercentní, bude to veľmi ťažké," povedal Hapal.

Dvadsaťjednotka pod trénerským vedením českého kouča zamieril do dejiska duelu netradične už vo štvrtok, deň po triumfe Slovenska 23 nad Anglickom C vo finále dlhodobého prípravného turnaja International Challenge Trophy. Zraz, ktorý sa konal v Šamoríne, mali na starosti tréner brankárov Miroslav König a kondičný kouč Peter Boďo, keďže Hapal aj s asistentom Otom Brunegrafom sa najprv venovali výberu do 23 rokov.

"Išli sme skôr najmä pre klimatické podmienky. Je tam určite iné počasie než u nás, takisto aj kvalitné terény. Vybrali sme si veľmi kvalitné tréningové podmienky. Leteli sme skôr, aby sme sa dobre pripravili. Veríme, že odvedieme lepší výkon a možno aj s lepším výsledkom než v domácom stretnutí," dodal Hapal.

Kvalifikácia ME 2019 futbalistov do 21 rokov - 2. skupina:

Cartagena

Španielsko 21 - Slovensko 21 /utorok 14. novembra, 21.50 h/
rozhodcovia: Pandžič - Nilsson, Sjöblom (všetci Švéd.)

Tabuľka 2. skupiny:

1. Severné Írsko 5 3 1 1 8:5 10
2. Španielsko 3 3 0 0 6:1 9
3. Albánsko 5 1 3 1 4:4 6
4. Slovensko 4 2 0 2 4:7 6
5. Island 4 1 1 2 4:4 4
6. Estónsko 5 0 1 4 4:9 1