Main Content

Jurgen Klopp označil najlepšieho hráča, akého kedy trénoval

pondelok, 13. november 2017 12:37 | Autor: Timotej Gašper

Jurgen Klopp
Jurgen Klopp | zdroj: TASR

Nemecký tréner počas svojej bohatej kariéry trénoval mnoho špičkových hráčov. V nedávnom rozhovore však vyslovil meno jedného futbalistu, s ktorým sa mu pracovalo najlepšie.

Jurgen Klopp naštartoval trénerskú cestu v Mainzi, kde tiež skončil v aktívnou hráčskou kariérou. Po dlhých rokoch v tíme „05“ odišiel Jurgen do Borussie Dortmund, kde sa vypracoval na svetovo-uznávaného kouča, ktorý vytiahol do povedomia viacero skvelých hráčov, s ktorými dosiahol viacero veľkých víťazstiev. 

Síce mal v čase svojej slávy v tíme BVB mená ako Lewandowski, Reus či Hummels, no za najlepšieho hráča, ktorého trénoval, označil Maria Gotzeho: "Mario bol najlepším hráčom, akého som kedy trénoval. On bol proste neuveriteľný!"

Nemecký ofenzívny stredopoliar bol v akadémií Dortmundu už od veku 9 rokov a bol to práve Klopp, ktorý vytiahol nadaného tínedžera do prvého mužstva. Gotze prežil v Dortmunde tri skvelé sezóny, počas ktorých vyhral dvakrát nemeckú ligu, domáci pohár a tiež sa s BVB dostal do finále Ligy majstrov proti Bayernu Mníchov (v ktorom Gotze nehral kvôli zraneniu).

V lete 2013 odišiel Mario do Bayernu Mníchov. Tamto však bolo viac o hernej mizérií ako hernej dokonalosti, ktorú predvádzal v drese Dortmundu a tak sa v lete 2016  vrátil do Borussie. Klopp sa v roku 2015 rozhodol po takmer ôsmich rokoch odísť z BVB v prospech Liverpoolu, kde je dodnes a k dispozícií má taktiež hŕstku hráčov svetovej kvality.