Main Content

Lionel Messi po mesiacoch prehovoril: Cítil som sa zahanbený

pondelok, 13. november 2017 12:00 | Autor: Jakub Vaverka

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Po tom, čo Argentína prehrala vo finále posledného Copa América s Čile sa Lionel Messi rozhodol, že v národnom tíme skončí. Nakoniec svoje rozhodnutie zmenil.

Keď Argentína prehrala vo finále Copa América 2016 po pokutových kopoch s Čile, pre Lionela Messiho išlo o jedno z najväčších sklamaní v kariére. Barcelonská hviezda totiž s reprezentáciou Albicelestes stále nevyhrala veľký turnaj. Práve tento aspekt vraj chýba Leovi k futbalovej "nesmrteľnosti".

Argentínsky útočník s číslom desať na chrbte po vyše roku o svojom dočasnom konci v národnom tíme prehovoril. Po pár týždňoch sa totiž do „repre“ vrátil, čo verejnosť šokovalo. Jeho slová priniesol denník Marca.

„Rozhodnutie, ktoré som urobil bolo spontánne, vzniklo v tom momente. Bol som zahanbený, keď som musel priznať, že sa chcem vrátiť späť,“ úprimne priznáva rodák z mesta Rosario a päťnásobný najlepší futbalista na svete. „Tréner a spoluhráči mi návrat zjednodušili.“

Messi následne prezradil, že po dosiahnutí tridsiatky sa na futbal pozerá inak. „V tridsiatich rokoch si futbal skutočne užívam, iným spôsobom ako predtým. Prežívam každý moment, či už na ihrisku alebo mimo neho.“

„Túto epizódu s národným tímom vnímam inak. Som viac zrelaxovaný. Keď ma ľudia kritizujú, pozerám sa na to inak, ako predtým,“ zakončil jeden z adeptov na Zlatú loptu 2017.