Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (23.7.2011) + VIDEO

sobota, 23. júl 2011 16:35 | Autor: Martin Gregor

Prestupové klebety a špekulácie (23.7.2011) + VIDEO
Prestupové klebety a špekulácie (23.7.2011) + VIDEO | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami.

Reprezentant Trasch do Stuttgartu

Za čiastku 10 miliónov eur prestupuje Christian Trasch v rámci Bundesligy zo Stuttgartu do Wolfsburgu. 23-ročný reprezentant nemeckej reprezentácie je schopný hrať na poste obrancu, alebo defenzívneho záložníka. Trasch je piatou letnou posilou Woflsburgu, pred nim už prišli do tímu obrancovia Russ a Silhamidžič, útočník Srdjan Lakič a záložník Klich.

Capelo do Sportingu

Španielska Sevilla predala do Sportingu Lisabon talentovaného Diega Capela, ktorý so Sportingom podpísal zmluvu na 5 rokov. Capelo je čerstvým držiteľom zlatej medaily z majstrovstiev Európy do 21 rokov. Podľa odhadov médií zinkasovala Sevilla za talentovaného hráča 3,5 milióna eur.

Filipe Melo do Galatasarayu

Filipe Melo podľa očakávania opúšťa Juventus a smeruje do Galatasarayu. Obe strany sa dohodli na ročnom hosťovaní za 1,5 milióna eur, pričom v zmluve je klauzula, podľa ktorej bude môcť Melo prestúpiť natrvalo do tureckého veľkoklubu za odstupné vo výške 13 miliónov. 

Inter predĺži s Luciom

Brazílsky reprezentant Lucio zostane podľa talianskych médií v Interi aj počas tejto sezóny. Brazílsky, už 33 ročný, reprezentant má s Interom platnú zmluvu len do konca tejto sezóny, preto bol podľa špekulácií viacerých novinárov horúcim artiklom na prestupovom trhu. Podľa najnovších informácií sa obe strany dohodli na predĺžení zmluvy do konca sezóny 2013/2014.

Hainze sa upísal AS Rím

Gabriel Hainze, ktorý sa stal po konci sezóny voľným hráčom, spojil svoju budúcnosť s talianskou Seriou A, v ktorej bude od novej sezóny pôsobiť v drese AS Rím. Skúsený niekoľkonásobný reprezentant Argentíny Hainze vyskúšal najvyššiu súťaž v Argentíne, Portugalsku, Španielsku, Anglicku a Francúzsku.

Drogba sa rozhodol predĺžiť s Chelsea

Didier Drogba napriek záujmu viacerých zvučných klubov z Premier League a iných zahraničných líg uprednostnil zotrvanie v drese Chelsea, kde sa pobije podľa jeho názoru o miesto v základnej zostave so španielom Fernandom Torresom. Drogba, ktorý je v 33 rokoch najstarším hráčom Blues, by mal už v najbližších dňoch podpísať s klubom novú zmluvu.