Main Content

Skvelé, Slovensko zdolalo aj domácich a na Nemeckom pohári útočí na víťazstvo!

sobota, 11. november 2017 18:26 | Autor: TASR

Slovenskí hokejisti
Slovenskí hokejisti | zdroj: TASR

Augsburg 11. novembra (TASR) - Slovenskí hokejisti majú po roku opäť možnosť zdvihnúť nad hlavu trofej za víťazstvo na Nemeckom pohári.

V sobotu vo svojom druhom zápase na turnaji zvíťazili nad domácou reprezentáciou 3:0 a v tabuľke majú plný počet bodov. V premiére v národnom mužstve si čisté konto pripísal brankár Patrik Rybár. O výhre zverencov trénera Craiga Ramsayho rozhodli góly Martina Bakoša, Marcela Haščáka a Petra Čerešňáka.

Vo svojom záverečnom zápase na turnaji nastúpia Slováci v nedeľu o 13.15 h proti olympijskému tímu Ruska.

Nemecký pohár - 2. deň:

Nemecko - Slovensko 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)

Góly: 5. Bakoš (Haščák, Bubela), 48. Haščák (Bubela), 60. Čerešňák. Rozhodovali: Kopitz, Mayer - Gaube, Schwenk (všetci Nem.) - vylúčení: 5:5, presilovky 0:1, oslabenia: 0:0, 6139 divákov.

Nemecko: Pielmeier - J. Müller, Mo. Müller, Krupp, Ebner, Abeltshauser, Akdag, Zerressen, Boyle - Ehliz, Hager, Pföderl - Kammerer, Kahun, Holzmann - Plachta, Ma. Müller, Raedeke - Loibl, Kink, Eder

Slovensko: Rybár – Čerešňák, Čajkovský, Jánošík, Mikuš, Romančík, Gernát, Valach, Ďaloga – Hovorka, Ölvecký, Bezúch – Haščák, Bubela, Bakoš – Cingeľ, Marcinko, Lamper – Paulovič, Krištof, Sukeľ

Slováci na rozdiel od piatkového zápasu proti USA začali aktívnejšie ako súper. Pielmeier v bránke Nemecka zasahoval hneď v úvode dvakrát po strelách od modrej čiary. Aktivitu Ramsayho zverencov ešte viac zvýraznila štvrtá minúta, keď mali k dispozícii prvú presilovku. Po 37 sekundách ju po kombinácii s Haščákom a Bubelom využil Bakoš. To domácich nakoplo k väčšej aktivite a začali sa viac dostávať pred Rybárovu bránku. Slovenský gólman však zneškodnil dve dobré šance Nemcov. Na druhej strane mohol zvýšiť Cingeľ, ale z ľavej strany mieril v čistej šanci iba do brankára.

V druhej tretine sa nehral príliš pekný hokej, bol to boj z oboch strán. Nemci vsadili na húževnatosť, slovenská obrana mala plné ruky práce. Rybár však všetky pokusy domácich zlikvidoval a neinkasoval ani v oslabení. V druhom dejstve sa gólových šancí zrodilo iba minimum, dominovala defenzíva. Najväčšiu však mali v závere Nemci v presilovke, strela Marcela Müllera skončila iba na žŕdke. Slováci si tak aj po 40. minútach udržali jednogólové vedenie.

V 43. minúte mal výbornú možnosť Sukeľ, ktorý sa predral po pravej strane až pred Pielmeiera, ten však výborne zasiahol pravým betónom. V 48. minúte hrali Slováci presilovku a v nej už mieril presne Marcel Haščák. Na ich výhre už nič nezmenila ani záverečná power play Nemcov, naopak, 23 sekúnd pred koncom poistil víťazstvo Slovenska do prázdnej bránky Peter Čerešňák.