Main Content

Novinár, ktorý vedel o prestupe Neymara medzi prvými: Odchod do PSG ľutuje a je nešťastný

sobota, 11. november 2017 13:20 | Autor: Martin Gregor

Neymar
Neymar | zdroj: TASR

Brazílsky portál Lance, ktorý sa v lete ako prvý dostal k informácii o prestupe Neymara do Paríž St. Germain, potvrdil, že brazílska hviezda nie je v Paríži šťastná.

Neymar sa v lete stal najdrahším futbalistom sveta. O jeho prestupe z Barcelony do PSG informoval ešte pred oficiálnym potvrdením transferu portál Lance.com, konkrétne novinár Marcel Bechler, ktorý má údajne k Neymarovi blízko.

Ten istý novinár včera zverejnil na tejto stránke blog týkajúci sa špekulácii, podľa ktorých je Neymar v Paríži nešťastný a svoj prestup do PSG ľutuje. Už nadpis blogu “Áno, Neymar ľutuje” prezrádza jeho obsah.

,,Ľutujem to. To je to, čo povedal svojim priateľom, keď navštívil pred dvoma týždňami Barcelonu,” píše sa hneď v prvej vete blogu Marcela Bechlera. ,,Katalánsika televízia BTV, ktorá zverejnila ako prvá správu o tom, že Neymar ľutuje prestup do PSG, mala pravdu.”

Podľa Bechlera je normálne, že Neymar tieto informácie popiera pred kamerami. Nemôže len tak vyhlásiť, že je nešťastný v klube, ktorý zaňho zaplatil 222 miliónov eur.

,,Uplynuli tri mesiace od zmeny klubu a krajiny. Nerozumie si s trénerom Emerym a niektorými ďalšími spoluhráčmi, hoci brazílsky klan v tíme mu poskytuje akúsi náhradnú rodinu. Nie všetci v mužstve sú spokojní s jeho privilégiami, čo spôsobuje chladnú atmosféru v kabíne a jeho odtrhnutie od ostatných.”

Neymarovi veľmi chýba rodina, jeho syn ostal v Barcelone. ,,Vzdialenosť dieťaťa tiež zhoršuje jeho adaptáciu. Neymar priviedol syna a matkou do Barcelony, aby tam žili, a aby k ním bol bližšie. Existuje možnosť, že za ním prídu aj do Paríža, aby bol syn bližšie k otcovi. V súčasnosti však vzdialenosť medzi nimi je jedným z dôvodov, prečo Neymara nové prostredie zatiaľ nenapĺňa.”

Bechler sa vyjadril aj k špekuláciám, podľa ktorých Neymar môže prestúpiť z PSG do Realu Madrid.

,,Pravdou je, že Neymar nikdy nevylúčil Real Madrid. Nikdy nepovedal, že nebude hrať v Madride pre jeho lásku voči Barcelone. Nie je to Puyol, Xavi alebo Messi. On je normálny hráč, ktorý si vyberá svoju budúcnosť bez toho, aby mal klub na celý život. Dnes je to PSG, zajtra sa uvidí…”