Main Content

Analýza tenisových zápasov: Semifinále Hamburg a Beku

sobota, 23. júl 2011 12:52 | Autor: Michal Boháč

Analýza tenisových zápasov: Semifinále Hamburg a Beku
Analýza tenisových zápasov: Semifinále Hamburg a Beku | zdroj: Michal Boháč pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám analýzu troch zaujímavých tenisových stretnutí dnešného dňa. V Hamburgu sa odohrajú dva atraktívne semifinálové zápasy turnaja mužov. V Beku je na programe semifinále ženského turnaja.

Simon Gilles (FRA) – Youzhny Mikhail (RUS)
Hamburg: čas – 13:00

Vzájomná bilancia dnešných súperov je jasne naklonená pre Youzhneho (7-1). Dnešné stretnutie však bude ich vôbec premiérove na antuke. Simon si na turnaji v prvom kole poradil so Stachovskym (2:0), v 2. kole s Nieminenom (2:1) a včera vyradil aj svojho krajana Monfilsa (2:1). Odohral teda zaujímavé zápasy a hoci sa v každom stretnutí dosť natrápil vždy uspel, čo potvrdzuje jeho bojovnosť.

Youzhny tu však predvádza ešte lepší tenis ako Simon. V prvom kole si poradil Berloqom (2:0), v 2.kole s domácim Reisterom (2:0) a včera otáčal zápas s dobre hrajúcim Čiličom (2:1).

Ruský bojovník Mikhail Youzhny predvádza v Hamburgu špičkový tenis. Myslíme si, že dnes to potvrdí opäť a Simona zdolá, hoci ide o nevyspytateľného súpera. V prospech Rusa hovorí aj vzájomná bilancia so Simonom, ktorú dnes podľa nášho názoru upraví už na 8-1.

Náš tip: Youzhny vyhrá v zápase ( 1,82 )
Náš tip pre odvážnejších: Youzhny vyhrá 2:0 na sety ( 2,82 )

Nicolas Almagro  (ESP) – Fernando Verdasco (ESP)
Hamburg: čas – 15:00

V druhom semifinálovom stretnutí rovnakého turnaja na seba narazia dvaja Španieli. Vzájomná bilancia hovorí v prospech Verdasca, ktorý porazil Almagroa v 5 prípadoch zo siedmich. Z týchto siedmich stretnutí si až 5 krát merali sily na antuke, kde majú bilanciu vyrovnanejšiu (3-2).

Verdasco je ľavo ruký hráč, má skvelý forhend a servis. Turnajom prechádzal takto cez Andujara (2:0), Stebeho (2:0) a Melzera (2:1). Nehrá zlý tenis, ale v tomto roku sa mu zatiaľ príliš nedarilo.

Nicolas Almagro je antukou priam posadnutý a tú svoju posadnutosť predvádza aj na tomto turnaji. Všetkým dokazuje, že na tomto potvrchu je ako na domacom piesočku. Potvrdil to ja výsledkami na turnaji, keďže ešte nestratil ani set, hoci sa stretol už s dvoma domácimi hráčmi. Postupne vyradil Rosola, Kohlschreibera a včera aj Floriana Mayera.

Almagro poskytol protihráčom zatiaľ len tri brejky, čo je skvelá štatistika. Hoci má  s Verdascom výrazne horšiu bilanciu vzájomných zápasov, na antuke sú vždy vyrovnanými súpermi. Dnešné víťazstvo Almagra by mohlo znamenať už jeho piatu účasť vo finále v tomto roku.

Náš tip: Almagro vyhrá v zápase ( 1,6 )
Náš tip pre odvážnejších: Almagro vyhrá 2:0 na sety ( 2,32 ) 

Pervak Ksenia (RUS) – Voskoboeva Galina (RUS)
Beku: čas-16:00

V semifinálovom zápase na turnaji Beku sa stretnú dve ruské hráčky. Vzájomná bilancia hovorí pre Voskoboeovu, ktorá vyhrala oba doterajšie súboje. Hoci na okruhoch WTA na seba narážali naozaj sporadicky poznajú sa ako Rusky veľmi dobre.

Napriek tomu, že sa Pervaková v prvom kole výrazne natrápila, v ďalších kolách predviedla omnoho kvalitnejší tenis. V osemfinále zdolala Dolonitsovou (2:0) a včera porazila vo štvrťfinále Rezaiovú hladko 2:0.

Voskoboeva prechádzala turnajom pomerne hladko až do včerajšieho zápasu s Pavlyuchenkovou, ktorý po boji vyhrala 2:1 a to hlavne vďaka tomu, že jej súperka urobila neuveriteľných 28 dvojchýb.

V dnešnom zápase budeme veriť viac Pervakovej, ktorá na nás pôsobi sebavedomejším dojmom. Očakávame vyrovnané stretnutie a preto by nebol na zahodenie ani tip na víťazstvo Pervakovej v pomere 2:1 na sety.

Náš tip: Pervaková vyhrá v zápase ( 1,6 )
Náš tip pre odvážnejších: Pervaková vyhrá 2:1 na sety ( 3,7 )