Main Content

TV 213 končí. Dôvodom je podľa redaktorky Adriany Hosťoveckej neprofesionalita jedného človeka

piatok, 10. november 2017 10:15 | Autor: Dávid Lech

kameraman - ilustračný obrázok
kameraman - ilustračný obrázok | zdroj: TASR

Obľúbená televízia slovenských športových fanúšikov TV 213 zrejme čoskoro ukončí svoje vysielanie.

Škoda, mohla to byť dobrá telka,“ povzdychla si v závere svojho blogu (už) bývalá redaktora TV 213 Adriana Hosťovecká na stránke dalito.sk. Podľa vlastných slov obetovala projektu všetok svoj čas, víkendy a taktiež zanedbávala svoju rodinu. Projekt slovenskej športovej televízie ale napokon nevyšiel.

TV 213 uzrela svetlo sveta v jeseni 2016. Po vyše ročnom vysielaní sa však zdá, že čoskoro sa vysielanie športových prenosov zo Slovenska skončí. „Rozbehli sme ju aj s blízkym okruhom ľudí v tichosti za 3 mesiace. Podaril sa nám husársky kúsok a za niekoľko mesiacov sme sa usadili na domácom, najmä športovom trhu,“ bilancuje Hosťovecká, ktorá neváhala jasne pomenovať neúspech televízie, ktorej vysielanie je podľa všetkého na konci.

Televízia mala jednu chybu. Zásadnú. Človeka, ktorý ju akože mal rozbehnúť a riadiť. Nevedel to, ale najal nás žoldnierov a my sme to dokázali. Za cenu rozhnevaných rodín, odsúvania detí na vedľajšiu koľaj a smutných partnerov...“ Napriek tomu boli na seba dotyční veľmi pyšní.

„213ka“ na seba ale nedokázala zarábať. Šlo o príliš drahú hračku majiteľa. Veľké problémy nastali v apríli tohto roku, keď podľa slov Hosťoveckej začali prevádzkové náklady stúpať do astronomických výšin. Istý človek naďalej prijímal nových zamestnancov a pracoval na nekoncepčných a zbytočných projektoch.

Všetko sa to začalo dávať do poriadku v júli, keď televízia získala nového riaditeľa. Neudržateľná ťarcha z redaktorov opadla a počas nedeľných obedov nemuseli riešiť neodkladné pracovné telefonáty. Práca začala redaktorov opäť tešiť. „‘Pán Táraj‘ sa nevzdával a kalil vody. So super nápadmi, ktoré mali dokázať, že aj takáto televízia môže byť zisková, chodil za majiteľom. A stal sa novým spolumajiteľom a konateľom 213,“ píše v článku a dalito.sk.

Za 3 týždne 213 pochoval: prvý pracovný deň v novembri z dôvodu nevyplatenia septembrovej výplaty 21 ľudí podalo okamžitú výpoveď,“ informuje verejnosť Hosťovecká, ktorá tvrdí, že toto číslo nie je konečné. Posledné dva plánované prenosy Tipsport ligy boli zrušené z „technických príčin“ a všetko nasvedčuje tomu, že ďalších sa hokejoví priaznivci i fanúšikovia ďalších športov už nedočkajú.