Main Content

Preview 2. kola Corgoň ligy: Kompletný sobotňajší program

sobota, 23. júl 2011 12:26 | Autor: Štefan Álló

Preview 2. kola Corgoň ligy: Kompletný sobotňajší program
Preview 2. kola Corgoň ligy: Kompletný sobotňajší program | zdroj: Štefan Álló pre Sport7, foto SITA

Tento krát bez tradičnej piatkovej predohrávky k nám prichádza 2. kolo Corgoň ligy. Počas víkendu budeme svedkami derby zápasu medzi Slovanom a Senicou, ktorý sa hrá už dnes od ôsmej večer na Pasienkoch. Od pol šiestej zavíta do mesta Trenčín zopäť vrcholový futbal. Podrobnejšie analýzy sobotňajších zápasov čítajte v článku.

AS Trenčín – MFK Ružomberok, 17:30

Trenčín vstúpil do ligy prehrou, avšak podľaholi úradujúcemu majstrovi čo vôbec nie je hanbou. Strelecký účet si v prvom kole otvoril argentínsky útočník Depetris, na ktorého si musia dávať obrancovia všetkých klubov veľký pozor. Trenčania odohrajú dnešný zápas na obnovenom štadióne, na ktorom vymenili aj umelý trávnik na nový. Diváci sa majú načo tešiť, po troch rokoch sa vrátil vrcholový futbal pod hrad Matúša Čáka.

Ružomberčania prehrali v prvom kole sezóny na pôde Zlatých Moraviec 1:0. Káder definitívne opustil obranca Ján Maslo, ktorý prestúpil do ukrajinského klubu  Volyň Luck.

Trenčania majú v zápase o motiváciu navyše, keďže mužstvo sa po dlhom čase opäť predstaví na domácom ihrisku v najvyššej súťaži. Ružomberčania nastúpia opäť na pôde súpera a po prvom bezbodovom kole chcú jednoznačne bodovať, čo však nebude vôbec jednoduché.  Podľa nás sú miernymi favoritmi stretnutia domáci. My tipujeme ich víťazstvo.

Náš tip: víťazstvo Trenčína

FC Nitra – ViOn Zlaté Moravce, 19:30

Zverenci trénera Stachuru prekvapujúco zvíťazili v úvodnom kole na pôde Banskej Bystrice 1:2, keď sa strelecky presadil kanonier Rák a nová akvizícia N’Tuli. V dobrom svetle sa ukázali novici Čirik a Držík. Najviac upútal strelec víťazného gólu Juhoafričan N’Tuli, ktorý sa stal okamžite stredopodobom pozornosti nitrianskeho mužstva.

V dnešnom zápase nenastúpi dlhodobo zranený Hodúr, chýbať budú aj Gajdoš, Mikuš a Ivančík.

Zlaté Moravce zvíťazili v poslednom kole nad Ružomberkom tesne 1:0 a potvrdili tak svoju silu na domácom ihrisku. Do zostavy sa po zranení vrátil kapitán Peter Kuračka, ktorý sa môže dnes objaviť aj v základnej zostave.

Susedské derby oboch mužstiev je vždy veľmi lákavé. Nitrania by chceli potvrdiť víťazstvo z pôdy Dukly, taktiež prilákať divákov na štadión a s posilneným kádrom premýšľať na lepšie umiestnenie v tabuľke ako v minulej sezóne. Myslíme si, že predpoklady na to majú a dnes úlohu mierneho favorita zvládnu.

Náš tip: víťazstvo Nitry

ŠK Slovan Bratislava – FK Senica, 20:00

Belasí úspešne absolvovali misiu v Kazachstane, kde vďaka remíze s mužstvom Tobol Kostanaj 1:1 postúpili do 3. predkola Ligy Majstrov. Po úspešných európskych výsledkoch sa mužstvu darí aj v domácej lige, keďže v prvom kole zvíťazili nad Trenčínom 3:1, pričom víťazstvo podčiarkli už v prvom polčase.

Po dlhom odmlku sa gólovo presadil Milan Ivana a strelecký účet si otvoril Jiří Kladrubský, ktorý sa s hráčmi rozumie čoraz lepšie. 
Senica od účinkovania v Corgoň lige vstúpila do ligy vôbec prvý krát víťazstvom, keďže v prvom kole zdolala Prešov jasne 3:0. Zdá sa, že do kádra výborne zapadli Kroupa a Kalabiška, keďže sa obaja postarali o gól v otváracom zápase sezóny.

V zápase sa stretne úradujúci majster s vicemajstrom. Obe mužstvá vstúpili do súťaže víťazstvom, ale domáce prostredie, zohraté mužstvo, viac „ostrých” súťažných zápasov v úvode sezóny a výborné výsledky z posledných stretnutí nám nahovárajú tip na víťazstvo Slovana.

Náš tip: víťazstvo Slovana