Main Content

Slovenská 18-ka viedla 4:0, napokon s Nemeckom prehrala!

piatok, 10. november 2017 08:33 | Autor: TASR

hokej ilustračný
hokej ilustračný | zdroj: © TASR

Füssen 10. novembra (TASR) - Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov vstúpili do Turnaja štyroch krajín vo Füssene štvrtkovou prehrou s domácimi Nemcami 4:5 po samostatných nájazdoch.

Zverenci trénera Viliama Čacha pritom viedli v 23. minúte 4:0, ale sľubný náskok premárnili. V rozstrele rozhodol o zisku dvoch bodov pre domáci výber Erik Betzold. Mladí Slováci sa na podujatí stretnú ešte s rovesníkmi z Dánska a Bieloruska.

 

Turnaj štyroch krajín vo Füssene (zdroj: hockeyslovakia.sk):

Nemecko "18" – Slovensko "18" 5:4 pp a sn (0:2, 4:2, 0:0 – 0:0, 1:0)

Góly: 29. Schütz (Jentzsch, Valenti), 30. Betzold (Brune), 32. Schitz (Lobach, Fleischer), 37. Betzold (T. Möller), rozhodujúci nájazd Betzold – 11. Čajkovič (Dlugoš), 18. J. Nespala (Čajkovič), 21. S. Čederle (A. Hvizdoš, A. Zekucia), 23. Vrbka (S. Hudec, Michal Mrázik). Vylúčení: 4:4 na 2 min., presilovky 1:0, oslabenia 0:0.

Zostava SR "18": Hlavaj – Dlugoš, Vlk, A. Zekucia, M. Bučko, Martiška, B. Ligas, S. Hudec, Vitaloš – Sarvaš, O. Okuliar, A. Hvizdoš, Ferenyi, S. Čederle, Frič, Džugan, Michal Mrázik, A. Baran, Vrbka, Čajkovič, Nespala.

Viliam Čacho, tréner SR "18" (zdroj: hockeyslovakia.sk): "Do zápasu sme nevstúpili dobre. Mali sme pomalší rozbeh a prvých päť minút boli Nemci aktívnejší. S pribúdajúcimi minútami sme však prebrali iniciatívu, vypracovali sme si šance a dali sme aj dva góly. Úvod druhej tretiny bol taktiež v našej réžii, znova sme mali viaceré šance, do deviatej minúty sme súpera prakticky nepustili z pásma a zaslúžene sme viedli 4:0. Zápas sme v tom čase mali pod kontrolou, mohli a mali sme pridať piaty a šiesty gól, no miesto toho sme po chybách inkasovali, mužstvo sa podlomilo a do prestávky sme už nevedeli zastaviť útoky Nemcov, ktorí skóre vyrovnali. V tretej tretine sme mali mierne navrch, zo sľubných situácií, ktoré mohli skončiť gólom, sme však neskórovali, a tak zápas dospel do nájazdov. V nich to už bola lotéria a šťastie sa tentoraz priklonilo na stranu Nemecka."

Ďalší program SR "18" na Turnaji štyroch krajín vo Füssene:

piatok 10. novembra: Dánsko – Slovensko (15.00)

sobota 11. novembra: Slovensko – Bielorusko (12.00)