Main Content

Chystá sa prestup zimy? Manchester United sa zaujíma o Umtitiho!

štvrtok, 9. november 2017 09:00 | Autor: Jakub Vaverka

Umtiti, Manchester United
Umtiti, Manchester United | zdroj: TASR

Manchester United má jeden z najlepších útokov na svete, Red Devils to ale v tomto ročníku škrípe v defenzíve. To je jeden z dôvodov, prečo by kouč Mourinho chcel priviesť do obrany hviezdne meno.

Samuel Umtiti má iba 23 rokov, ale v pomerne mladom veku sa dokázal veľmi rýchlo adaptovať na pôsobenie v FC Barcelona. Po prestupe z Ligue 1, kde obliekal dres Lyonu bolo otázne, ako zapadne do kádra katalánskeho giganta. S odstupom času možno zhodnotiť, že Francúz naplno preukázal svoj potenciál.

Dokazuje o tom fakt, že Umtiti je jedným z najvyťažovanejších hráčov španielskeho trénera Ernesta Valverdeho. Práve okolo tohto beka sa stavia defenzíva Blaugranas, pričom „Sam“ má momentálne zrejme lepšiu formu aj ako hviezdny Gerard Piqué.

Nečudo, že sa tento reprezentant Francúzska ocitol pod drobnohľadom Manchestru United. Red Devils dlhodobo hľadajú obrancu, ktorý by sa stal defenzívnym pilierom klubu na niekoľko sezón. Britský denník Mirror píše, že by sa ním za istých okolností mohol stať práve Umtiti.

Niekdajší pilier Lyonu si mal do svojho kádra vyhliadnuť tréner Diablov José Mourinho. Portugalčan by vraj Umtitiho rád videl vo svojom tíme už počas januárového prestupového obdobia. Momentálne je nejasné, aká by mohla byť v tomto prípade prestupová čiastka.

Očakáva sa však, že Katalánci si nenechajú odísť jednu zo svojich najväčších súčasných hviezd za lacný peniaz. Vedenie Manchestru United mierne ľutuje, že v lete priviedlo z Benficy Lisabon neskúseného Victora Lindelofa, ktorý sa zatiaľ nedokázal etablovať na náročný ostrovný štýl futbalu. Na rozdiel od Lindelofa je Umtiti hotový hráč.