Main Content

Pánikovi sa nedarí. V posledných dvoch zápasoch k tomu prispela aj smola (VIDEO)

pondelok, 6. november 2017 13:11 | Autor: Martin Gregor

Richard Pánik
Richard Pánik | zdroj: TASR

Richard Pánik začal novú sezónu v NHL vo veľkom štýle, keď mal po štyroch zápasoch na konte 3 góly a 3 asistencie.

Od tej doby však išla produktivita martinského rodáka výrazne nadol a to napriek tomu, že je stále členom prvej alebo druhej formácie Chicaga Blackhawks.

21. októbra ešte vyzerali štatistiky slovenského útočníka dobre (9 zápasov, 8 bodov), no už vtedy sa zdalo, že 2 góly v posledných 5 zápasoch naznačujú jeho klesajúcu formu. Pánik odvtedy nebodoval v ďalších šiestich zápasoch v rade a aktuálne má na konte po 15 zápasoch sezóny stále len 8 bodov, pričom 6 z nich získal v prvých 4 dueloch.

Herný prejav Pánika však nie je zlý, keď je na ľade jeho tím zväčša neinkasuje (má 5 plusových bodov) a v ofenzíve sa dostáva spoločne so spoluhráčmi z útoku do šancí. Tie však nechcú skončiť gólom. Kritika smeruje na Pánika najmä za to, že veľakrát sa snaží akcie s Toewsom ešte vyšperkovať namiesto toho, aby strieľal.

Náznak zlepšenia v tomto smere prišiel v nočnom dueli proti Montrealu, no ani jedna z jeho piatich striel (najviac v sezóne) neskončila v bráne. Dokonca ani táto tutovka, ktorú si môžete pozrieť na videu.

Pánik bol ku gólu blízko aj deň predtým, no jeho pekne umiestnená strela v súboji s Minnesotou skončila len na konštrukcii brány.