Main Content

Belgicko s pretlakom hviezd. Postaviť môže 3 elitné jedenástky

pondelok, 6. november 2017 14:16 | Autor: Timotej Gašper

Nielen Francúzsko a Nemecko, ale aj Belgičania disponujú kvalitnou a širokou reprezentačnou základňou. Belgicko, ako jeden z účastníkov MS 2018 v Rusku, môže na trávnik postaviť až tri základné zostavy, ktoré by určite dokázali žať úspech.

Zostava č. 3: Zmes skúsenosti a odhodlania

Tak ako je Koen Casteels oporou pre Wolfsburg, rovnakou by bol aj pre túto jedenástku. Vermaelen aj Lombaerts síce už patria do klubu "30+", no dokopy majú na reprezentačnej úrovni odohraných  presne 102 duelov a stále dokážu na ihrisku predviesť spoľahlivý výkon. Denayer má za sebou roky v Manchestri City a aktuálne je ako 22-ročný talent na hosťovaní v Galatasaray Istanbul. O Bjorna Engelsa bol veľký záujem v Anglicku i Taliansku, no napokon prestúpil do Olympiakosu Pireus.

K hernej inteligencii a ladnosti Leandera Dendonckera by sa v zálohe pridala chladnokrvnosť a bojovnosť búrliváka Stevena Defoura, čo by v konečnom dôsledku mohlo znamenať skvelé spojenie.

Všetci štyria členovia ofenzívnej časti tejto zostavy aktuálne hrávajú v Premier League, čo len potvrdzuje ich kvality. Mladý Musonda sa čoraz lepšie ukazuje v Chelsea, Dembele je vďaka univerzálnosti platným členom kádru Tottenhamu a Mirallas diriguje z pravej strany hru Evertonu. Hrot patrí Michymi Batshuayiovi, ktorý je častokrát označovaný ako nedocenený útočník.

Zostava Belgicka č. 3
Zostava Belgicka č. 3 | zdroj: lineupbuilder.com