Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (22.7.2011) + VIDEO

piatok, 22. júl 2011 18:36 | Autor: Martin Gregor

Prestupové klebety a špekulácie (22.7.2011) + VIDEO
Prestupové klebety a špekulácie (22.7.2011) + VIDEO | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami.

Cuellar predĺžil s Gijonom

Brankár Ivan Cuellar predĺžil zmluvu so Sportingom Gijon až do konca sezóny 2014/2015. Španielsky brankár, ktorý prešiel reprezentačnými výbermi do 21 a 23 rokov, pôsobí v tomto klube už od sezóny 2008/2009.

Mourinho má v Reale viac moci

José Mourinho si po roku pôsobenia na lavičke Realu Madrid vydobyl dôležitú funkciu šéfa futbalových operácií bieleho baletu. Táto pozícia by mu mala poskytnúť viac právomoci na jednania v mene klubu.

Chelsea rokuje s Barcelonou

Londýnska Chelsea chce pritiahnuť z vychýrenej futbalovej akadémie FC Barcelona 19 ročného talentovaného záložníka Oriola Romeua. Barcelona požaduje od Chelsea 5 miliónov eur a klauzulu v zmluve, podľa ktorej bude mať katalánsky veľkoklub právo Romeua kúpiť po dvoch sezónach naspäť.

Crouch Queens Park Rangers neposilní

Útočník Tottenhamu Peter Crouch, ktorý sa ocitol v  hľadáčiku nováčika Premier League Queens Park Rangers, tento klub napokon pravdepodobne neposilní. Prestup nestroskotal na nezáujme Tottenhamu rokovať, ale na vysokom plate člena anglickej reprezentácie.  

Krkic do AS Rim

Barcelona sa dnes dohodla na predaji talentovaného Bojana Krkica do talianskeho AS Rím. 20 ročný mladík so srbskými koreňmi, ktorý nedostával v drese „Barcy“ počas minulej sezóny dostatok herných príležitostí, prestupuje do Serie A do mužstva Lusia Enriqueho, ktorý len nedávno viedol rezervný tím katalánskeho veľkoklubu. Čerstvý majster Európy do 21 rokov sa môže do momentálne najlepšieho klubu na svete vrátiť už po konci sezóny 2012/2013, keďže v prestupovej zmluve je klauzula, ktorá zaručuje Barcelone predkupné právo v hodnote 13 miliónov eur.



Sánchez definitívne do Barcelony

Barcelona dnes uzavrela dlho očakávaný prestup čílskeho reprezentanta Alexisa Sácheza. Ten prichádza do klubu úradujúceho španielskeho majstra a víťaza Ligy majstrov za 26 miliónov eur plus 11,5 milóna eur v bonusoch. 22-ročný reprezentanta Čile kúpili z talianskeho Udinese, v drese ktorého odohral predchádzajúce tri sezóny. V poslednej strelil 12 gólov a výrazne pomohol klubu k postupu do predkola Ligy majstrov.