Main Content

FOTOGALÉRIA: Takto vyzerajú olympijské hokejové dresy, Slovensko v netradičnom prevedení!

piatok, 3. november 2017 12:53 | Autor: Dávid Lech

Thumbnail
FOTOGALÉRIA: Dresy hokejových reprezentácii na ZOH 2018 V Pjongčangu | zdroj: nike.com

Spoločnosť Nike predstavila vzhľad dresov hokejových reprezentácii pre olympijský turnaj v juhokórejskom Pjongčangu.

Keď športovci vyzerajú a cítia sa dobre, hrajú dobre. Zvlášť v zimných športoch, akým je hokej,“ píše na oficiálnej stráne výhradný výrobca hokejových dresov pre Zimné olympijské hry 2018. Spoločnosť Nike len včera predstavila fanúšikom prvý náhľad na kompletnú dvanástku národných tímov a ich dresov, ktoré si oblečú pod piatimi kruhmi.

Na dres sme sa pozreli ako celok a premenili ho na niečo špeciálne,“ povedal pre oficiálnu stránku Scott Toudjine-Williams, senior riaditeľ Nike pre olympijské oblečenie. Firma sa snažila do dresov dostať čo najviac moderných prvkov, vrátane tých praktických v podobe ľahkého a priedušného materiálu obhsajúceho viac sieťoviny pre lepšie vetranie.

Popredné tímy ako Kanada, USA či Rusko sa môžu pýšiť výnimočným vzhľadom dresov, ktoré v strede vďaka znaku resp. nápisu vytvárajú 3D dojem. Veľmi peknými dresmi sa pýšia aj Fíni, Švédi, Česi a Švajčiari.

Slováci, Nóri, Nemci a Slovinci budú mať na drese len nápisy svojich krajín s menšími štátnymi znakmi. Rovnakú formu dresov budú nosiť na ZOH 2018 aj reprezentantky Japonska.

Čo si myslíte o dresoch Slovenska? Splnili vaše očakávania? Napíšte názor do diskusie!