Main Content

Maďarský záujem o zápas DAC – Slovan: Domáci už predávajú „belasé“ vstupenky

streda, 1. november 2017 13:12 | Autor: Filip Chudý

Dunajská Streda - Slovan
Dunajská Streda - Slovan | zdroj: TASR

Piatkový zápas Dunajská Streda – Slovan vzbudzuje veľký záujem aj v Maďarsku, kde ho budú dokonca vysielať na verejnoprávnej televízii.

Piatkový zápas 15. kola Fortuna ligy DAC Dunajská Streda – ŠK Slovan Bratislava púta veľkú pozornosť aj za našimi južnými hranicami. Dôkazom je to, že ho v priamom prenose bude vysielať športový kanál maďarskej verejnoprávnej televízie M4 Sport. Informoval o tom web dunajskostredského klubu.

Maďarská verejnoprávna televízia na svojom športovom kanáli M4 Sport odvysielala naživo už aprílový súboj DAC - Slovan a takisto augustový duel DAC - Žilina.

„Derby so Slovanom sprevádza obrovský záujem fanúšikov aj médií. Vstupenky na stretnutie sa rozpredali už dva týždne pred výkopom, hoci práve v piatok bude prvýkrát otvorená nová hlavná tribúna MOL Arény, čím kapacita dunajskostredského štadióna dosiahne desaťtisícovú hranicu,“ píše sa na fcdac.sk

Piatkový súboj tak okrem slovenskej televízie (Dvojka) bude vysielať aj tá maďarská. „Mimochodom, M4 zakúpila pred sezónou 2017/18 vysielacie práva na štyri stretnutia DAC-u, z ktorých bude piatkový súboj druhým v poradí. O tom, ktoré ďalšie dva zápasy ponúkne svojím divákom padne rozhodnutie až neskôr,“ doplnili na stránke DAC-u

Na nej je aj ďalšia podstatná informácia. Keďže Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu zakázala fanúšikom Slovana zúčastniť sa na tomto zápase, čo vedenie belasých ostro odsúdilo a považuje to za precedens, situáciu využil DAC Dunajská Streda.

„Vedenie nášho klubu sa rozhodlo, že starú hlavnú tribúnu otvorí pre domácich fanúšikov. Na takto uvoľnené miesta bude jednotná cena vstupeniek 6 eur,“ informoval web fcdac.sk. Predaj sa začal už v stredu 1. novembra o 9:00.