Main Content

Morata nahneval fanúšikov Chelsea. Svoj nevydarený výrok musel vysvetliť

utorok, 31. október 2017 10:00 | Autor: Martin Gregor

Alvaro Morata
Alvaro Morata | zdroj: TASR

Či už išlo o zlý preklad, alebo len nevhodne formulované slová, Alvaro Morata si na malý moment poriadne zavaril u fanúšikov Chelsea Londýn.

Španielskemu útočníkovi Alvarovi Moratovi sa po príchode na Stamford Bridge darí. Po 9 zápasoch v Premier League má na konte 6 gólov, jeden strelil aj v Lige majstrov. Pôsobenie v Chelsea si pochvaľuje, výborne vychádza aj s trénerom Antoniom Contem. ,,Náš vzťah je výborný. Veľmi som sa pod jeho vedením naučil. Mám rád tvrdú prácu rovnako ako on,” cituje ho portál independent.co.uk.

Veľkým prekvapením pre priaznivcov londýnskeho klubu boli preto slová španielskeho útočníka v rozhovore pre La Gazetta dello Sport, v ktorom bol až prehnane úprimný: ,,Neviem si predstaviť, že by som v Londýne žil veľmi dlho. Je príliš veľký, je tu veľa stresu, je to príliš metropolitné mesto.”

Morata síce v rozhovore pochválil krásy Londýna, no vyhlásenie o tom, že sa v meste neplánuje zdržať dlho, fanúšikov Chelsea vôbec nepotešili. Kritika na seba dlho nenechala čakať.

Španiel sa však snažil rýchlo všetko zachrániť. V rozhovore pre Independent uviedol všetko na pravú mieru.

,,V tom interview som chcel povedať, že pravdepodobne, keď ukončím moju kariéru, nebudem žiť v Londýne. Ale teraz, v tomto momente, som v Londýne šťastný a užívam si život v meste spolu s mojou rodinou,” vysvetlil a dodal: ,,Keď budem voziť moje deti do školy, po tom ako ukončím kariéru, budem preferovať vrátiť sa domov do mojej krajiny. Je to normálne. Pre mňa je dôležité miesto, kde som sa narodil. Ale teraz som naozaj šťastný.”

Morata ešte raz zdôraznil vernosť klubu, keď potvrdil, že by s Chelsea nemal problém podpísať ani dlhoročný kontrakt: ,,Ak by mi Chelsea ponúkla zmluvu na 10 rokov pravdepodobne by som ju podpísal.”