Main Content

Ján Ďurica končí v reprezentácii, Kozák sa vyjadril aj k ostatným!

pondelok, 30. október 2017 14:02 | Autor: TASR

Ján Ďurica
Ján Ďurica | zdroj: © TASR

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák nominoval 24 hráčov na novembrové prípravné zápasy na Ukrajine a doma s Nórskom.

Šesťdesiattriročný kormidelník SR počas oznamovania nominácie na zápasy s Ukrajinou a Nórskom čelil otázke na eventuálnu generačnú obmenu mužstva.

V tejto súvislosti potvrdil, že domáci duel s Nórmi bude rozlúčkový pre Ďuricu: "Po zápase s Maltou sme ešte nevedeli, či budeme alebo nebudeme hrať baráž. Nebol priestor, aby sme rozprávali čo ďalej. Teraz už mám predstavu, že zápas s Nórskom bude rozlúčkový pre Jána Ďuricu. S Janom sme sa o tom už rozprávali, telefonoval som s ním aj dnes. Na rozhovory s ostatnými ešte budeme mať priestor. Uvidíme, ako to všetko bude. Bol by som rád, aby hráči mali taký prístup k reprezentácii ako doteraz. O viacerých som presvedčený, že ešte nemajú taký vek, aby skončili v reprezentácii. A mladí hráči, aby rýchlejšie napredovali, potrebujú pomoc starších a skúsenejších."

Slovensko má za sebou neúspešnú kvalifikáciu na MS 2018 v Rusku. V kvalifikačnej F-skupine skončilo síce druhé za suverénnym Anglickom, ale nedostalo sa do baráže ako najhorší tím v tabuľke druhých. V roku 2018 ho čaká účinkovanie v Lige národov. Nová súťaž nahradí prípravné zápasy, slovenská reprezentácia sa predstaví v premiérovom ročníku 2018/19 v B-divízii.

"Myšlienka Ligy národov vznikla už skôr, prišiel s ňou ešte Michel Platini. Dlhodobo sa na tom pracovalo a myslím, že vznikol zaujímavý projekt. Cez Ligu národov sa môžu dostať na ME aj mužstvá z nižších košov. A máte zabezpečené aj kvalitné zápasy. Je to zaujímavé," uviedol tréner SR na margo novej súťaže.

Jej žreb 24. januára budúceho roku v Lausanne určí Slovákom dvoch súperov z jedenástky tímov: Rakúsko, Wales, Rusko, Švédsko, Ukrajina, Írsko, Bosna a Hercegovina, Severné Írsko, Dánsko, Turecko alebo Česko.