Main Content

Réway na olympiáde hrať za Slovensko nebude!

pondelok, 30. október 2017 13:35 | Autor: Martin Gregor

Martin Réway
Martin Réway | zdroj: © TASR

Koniec Martina Réwaya v Monteale Canadiens vlial hokejovým fanúšikom nádej, že ho uvidia aspoň na olympijských hrách v Pjongčangu. Dúfali však márne.

Jeden z najtalentovanejších slovenských hokejistov posledných rokov Martin Réway sa po ročnej pauze spôsobnej zdravotnými problémami so srdcom neúspešne snažil presadiť v zámorskom hokeji. Boj o miestenku do prvého tímu Montrealu Canadiens na farme v Lavale mu však nešiel podľa predstáv a preto sa po dohovore s klubom z kanadskej metropoly rozhodol predčasne ukončiť trojročný kontrakt už na začiatku druhého roku jej platnosti.

Réway sa tak vracia do Európy a hoci nie je známe, v ktorom klube sa pokúsi reštartovať svoju sľubne začínajúcu kariéru, priaznivci slovenskej hokejovej reprezentácie dúfali, že by nám mohol pomôcť na ZOH 2018 v Pjongčangu, kde nebudú hrať hráči z NHL a ani hokejisti, ktorí majú v AHL podpísaný dvojcestný kontrakt s jedným z klubov profiligy.

Generálny manažér Miroslav Šatan však žiaľ túto možnosť vylúčil. Réway totiž nevypísal nominačný formulár, ktorý dostalo zhruba 100 slovenských hokejistov pripadajúcich pre štart na turnaji pod piatimi olympijskými kruhmi.

 „Očakával som, že to s Martinom môže takto skončiť. Preto som naňho naliehal (aby podpísal nominačný formulár, pozn. red.). Žiaľ, nechcel to urobiť,“ cituje vysvetlenie Miroslava Šatana portál sport.sk.

,,Kto ho nevyplnil, do Južnej Kórey nepôjde,“ vravel Miroslav Šatan ešte v septembri.