Main Content

Dôvod Réwayovho odchodu? Montreal v tom prsty nemal!

pondelok, 30. október 2017 10:01 | Autor: Martin Gregor

Martin Réway
Martin Réway | zdroj: © TASR

Návrat Martina Réwaya do profesionálneho hokeja po roku strávenom liečením si zdravotných problémov súvisiacich so zápalom srdcového svalu, neprebieha vôbec podľa predstáv.

Slovenský útočník narodený v Prahe odohral v AHL na farme Montrealu Canadiens len 5 stretnutí, po ktorých s bilanciou 0 gólov a 2 asistencií ukončil spoluprácu s kanadským tímom NHL.

Réway zatiaľ neposkytol médiám žiadny rozhovor, v ktorým by vysvetlil, čo sa na farme v Laval Rocket udialo, no podľa vyjadrení generálneho manažéra tohto mužstva neprišlo rozhodnutie ukončiť zmluvu zo strany klubu, ale zo strany talentovaného 22-ročného Slováka.

"Hlavný tréner Lavalu Sylvain Lefebvre, generálny manažér Canadiens Marc Bergevin a ja sme sa s Martinom stretli po zápase 25. októbra. Hovorili sme o možnostiach a Martina sme informovali, aby pokračoval v práci na plnohodnotnom návrate do súťažného diania najmä po kondičnej stránke v tíme Laval Rocket. Dali sme Martinovi čas na premýšľanie, on sa napokon rozhodol pre návrat do Európy. Najlepšia pre obe strany bola dohoda u ukončení spolupráce. Martinovi prajeme veľa šťastia v budúcnosti," vysvetlil v rozhovore pre oficiálny web Montrealu Canadiens generálny manažér farmárskeho tímu Laval Rocket Larry Carriére.

Réway nedávno priznal, že ho hokej aktuálne neteší, pretože okrem stratenej kondície mu nevychádzajú ani veci, ktoré ho predtým na ľade zdobili.

,,
Martin nebol spokojný so svojimi výkonmi a mal problémy adaptovať sa na štýl hry v AHL. Má dobré ruky, ale jeho načasovanie prihrávok bolo zlé. Jeho korčuľovanie nebolo ideálne, nedosahovalo úroveň AHL,”vysvetlil v rozhovore pre Presilovka.sk novinár z Montrealu Raphael Doucet, ktorý naznačil aj možný dôvod Réwayovho rozhodnutia: 
„Jeho tréner Sylvain Lefebvre mi povedal, že Martinovi chýba jeho krajina, rodina, napriek tomu, že už za morom hrával, v Gatineau v QMJHL."

Práva na Réwaya mal Montreal od roku 2013, kedy ho v drafte do NHL vybral ako celkovú 116. voľbu. Klub ho včera zaradil na waiver listinu, čo je štandardný postup. Keďže sa neočakáva, že by si ho do 24 hodín z tejto listiny vybrali iný klub NHL, Réway sa stane voľným hráčom.

Štartovať by tak mohol v drese slovenskej reprezentácie teoreticky aj na olympiáde v Pjongčangu, kde nebudú môcť hrať hráči viazaní zmluvou s klubmi NHL. Otázne však je, či Réway vôbec bude pokračovať v kariére a pokiaľ áno, v akej forme bude vo februári, kedy sa olympiáda bude konať.