Main Content

Adam Ružička ohúril vedenie Calgary Flames. Je fenomenálny, chvália ho tréneri

pondelok, 30. október 2017 09:35 | Autor: Dávid Lech

Adam Ružička - Calgary Flames
Adam Ružička - Calgary Flames | zdroj: TASR

Adam Ružička skvelými výkonmi v Ontario Hockey League ohuruje organizáciu Calgary Flames, ktorá má z formy Slováka veľkú radosť.

Ak by Adam Ružička preukazoval vlaňajší ročník podobnú výkonnosť ako v aktuálnom ročníku, nikdy by sa nestal hráčom Calgary Flames,“ tvrdí novinár Calgary Herald Wes Gilbertson. Dôvod je jednoduchý. Bratislavského rodáka by si na tohtoročnom drafte vybrali tímy NHL omnoho skôr než v 4. kole zo 109. pozície.

Po 15 odohraných zápasoch má na konte 24 kanadských bodov za bilanciu 12+12 a v ligovej produktivite mu patrí vynikajúca piata priečka so štvorbodovou stratou na lídra Aarona Luchuka.

Každý sledoval jeho schopnosť, robustnosť a pozíciu... Každý chce mať veľkého zručného centra, však?“ povedal generálny manažér Calgary Flames Brad Treliving, ktorý vníma minulú nie až tak vydarenú sezónu Ružičku v OHL (61 zápasov, 46 bodov) ako obdobie, ktoré ovplyvnila aj jeho aklimatizácia po príchode z Európy.

Je to veľký a silný frajer. Keď takto pravidelne hráva, vidíte, akým druhom hráča je, pretože má zručnosť a talent,“ neskrýva nadšenie Treliving. Samotný Slovák sa ale nesústredí na individuálne výkony, ide mu predovšetkým o hru tímu: „Nesústredím sa na svoje výkony – sústredím sa na tím. Chceme vyhrať ligu. Chceme ísť ďaleko v play-off, pretože chceme získať Memorial Cup. Každý robí, čo môže. Chcem len pomôcť tímu najlepším možným spôsobom, aby sme vyhrávali. No nepozerám sa na to, koľko bodov zbieram či koľko času trávim na ľade. Pozerám sa len na dôveru môjho trénera a na to, aby som hral najlepšie, ako viem,“ cituje ambiciózne slová 194 centimetrov vysokého robustného útočníka calgaryherald.com.

Asistent trénera Sarnie Sting, aktuálne najlepšieho tímu Ontario Hockey League, David Legwand, si nevie Adama Ružičku v tíme vynachváliť: „Jeho ochota bojovať a vyhrávať každý súboj a puk je fenomenálna. Ak bude pokračovať v takejto súťaživosti, jeho čísla budú pokračovať a góly pribúdať. To by bolo pre neho skvelé,“ chváli slovenského juniora veterán, ktorý má za sebou 16 sezón v NHL.

Slovák sa aktuálne radí medzi najlepších hokejistov jedného z najlepších juniorských kanadských tímov. Za sebou má už 10 zápasov, v ktorých pozbieral minimálne 2 body a je tretím najlepším strelcom OHL s 12 presnými zásahmi.

Jeho zisk v 4. kole draftu bol pre Flames skvelý lup,“ povedal na margo stále len 18-ročného Slováka hlavný tréner Stings Derian Hatcher.