Main Content

Víťazkou MS WTA v Singapure sa stala Caroline Wozniacka

nedeľa, 29. október 2017 16:04 | Autor: TASR

Caroline Wozniacka
Caroline Wozniacka | zdroj: TASR

Dánska tenistka Caroline Wozniacka vyhrala MS WTA Tour v Singapure. Turnajová šestka zdolala v nedeľňajšom finále piatu nasadenú Venus Williamsovú z USA 6:4, 6:4. Na tróne pre víťazku vystriedala Slovenku Dominiku Cibulkovú.

Wozniacka získala doposiaľ najcennejší titul v kariére. Vo finále šampionátu WTA bola aj v roku 2010, v rozhodujúcom súboji však nestačila na Belgičanku Kim Clijstersovú. Venus Williamsovú zdolala vôbec prvýkrát, doteraz mala s ňou hrozivú bilanciu 0:7.

Vďaka nedeľňajšiemu triumfu poskočí vo svetovom rebríčku WTA na tretie miesto, na ktorom bola naposledy v januári 2012. Venus Williamsová vo svojom treťom singlovom finále na Masters nenadviazala na triumf z roku 2008 z katarskej Dauhy. Túto sezónu tak zakončila bez zisku turnajovej trofeje.

O osude prvého setu duelu medzi Wozniackou a Venus Williamsovou rozhodol desiaty gem, v ktorom Dánka prelomila podanie Američanky. V druhom dejstve viedla Wozniacka už 5:0, 37-ročná veteránka však nezložila zbrane, znížila na 4:5 a išla podávať na vyrovnanie. Wozniacka ale nepripustila možný zvrat a pri súperkinom servise premenila v poradí druhý mečbal.

 

dvojhra - finále:

Caroline Wozniacka (6-Dán.) - Venus Williamsová (5-USA) 6:4, 6:4