Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (21.7.2011) + VIDEO

štvrtok, 21. júl 2011 19:53 | Autor: Martin Gregor

Prestupové klebety a špekulácie (21.7.2011) + VIDEO
Prestupové klebety a špekulácie (21.7.2011) + VIDEO | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami.

Mata na odchode z Valencie?

Napriek nedávnym tvrdeniam predstaviteľov Valencie, že ich veľká hviezda Juan Manuel Mata, rozhodne nie je a predaj, dnes vyzerá situácia úplne odlišne. Najväčší záujem o 23 španielskeho ročného krídelníka je vraj u “Wengerovcov“ v Arsenale. Podľa špecializovaného portálu transfermarkt cena za člena širšieho kádra španielskej reprezentácie atakuje 25 miliónov eur.



Jó Alves odchádza od “Citizens”


24-ročný brazílsky futbalista Jo Alves, ktorému sa pred pár rokmi predpovedala hviezdna kariéra sa nedokázal počas pôsobenia v Manchestri City výrazne presadiť a preto sa rozhodol pre návrat do rodnej vlasti. Stále talentovaný útočník, za ktorého pred troma rokmi zaplatil Manchester City 25 miliónov eur, prestupuje do brazílskeho Internacionalu.

Capdevila a Emerson posilňujú Benfiku


Portugalská Benfika Lisabon sa môže tešiť na dve zvučné posily, ktoré by mali plnohodnotne vyplniť dieru po Fábiovi Coentraovi (nedávno prestúpil do Realu Madrid). Do Benfiky prichádza Joan Capdevila z Villarealu a Emerson z Lille. Capdevila údajne nestál lisabonský klub ani euro.

Werder posilňuje Papastathopulos


Taliansky Janov, v drese ktorého pôsobí aj náš Juraj Kucka, opúšťa člen gréckej reprezentácie Papastathopulos, ktorý prestupuje do bundesligového  klubu Werder Brémy. Klub zo severu Nemecka získal gréckeho obrancu na ročné hosťovanie. Súčasťou zmluvy  je však aj opcia na trvalý prestup.

Vidal do Juventusu!


Arturo Vidal patrí medzi hráčov, ktorých meno sa skloňuje počas tohto prestupového obdobia takmer každý deň. Ofenzívny záložník Leverkusenu podľa čerstvých informácií dnes odletel do Turína, kde sa má podrobiť lekárskej prehliadke “Starej dámy”. Ak dopadne všetko podľa predstáv hráča čílsky reprezentant čoskoro uzavrie s Juventusom nový viacročný kontrakt. Vidalová cena n je podľa odhadov odborníkov okolo 20 miliónov eur.