Main Content

Štvorbodový Steen priviedol St. Louis k triumfu nad Calgary

štvrtok, 26. október 2017 08:58 | Autor: TASR

Alexander Steen
Alexander Steen | zdroj: TASR

New York 26. októbra (TASR) - Hokejisti St. Louis Blues stále nenašli v novej sezóne NHL na domácom ľade premožiteľa. V noci na štvrtok zdolali Calgary Flames 5:2 a v Scottrade Center naplno bodovali aj v treťom zápase ročníka.

Ústrednou postavou duelu bol útočník "bluesmanov" Alexander Steen, ktorý zaznamenal gól a tri asistencie. Pre Švéda to boli prvé body v sezóne, v ktorej zatiaľ odohral iba štyri stretnutia. Prvých šesť vynechal pre zlomeninu ľavej ruky. Po dva body nazbierali v domácom drese Paul Šťastný (1+1), Vladimir Tarasenko (0+2) a Brayden Schenn (0+2). Kľúčom k úspechu St. Louis boli dve využité presilovky na začiatku druhej tretiny. Blues bodovali vo štvrtom súboji za sebou a vybojovali siedmy triumf z desiatich zápasov. Naopak Flames sa nedočkali piatej výhry v rade na ľade súperov.

"Myslím si, že sme oproti predošlým zápasom ešte viac zjednodušili našu hru, hrali sme priamočiarejšie a o nejaký ten krok rýchlejšie. Vďaka tomu sme si vypracovali viac šancí a nastrieľali viac gólov," povedal pre zámorské médiá hrdina zápasu Steen.

Duel sa nevydaril jeho krajanovi, brankárovi "plameňov" Eddiemu Läckovi, pri svojom prvom tohtosezónnom štarte pustil za svoj chrbát štyri puky z 28 striel. Piaty gól inkasovali hostia v samom závere do prázdnej bránky pri neúspešnej power play. Flames hrali druhý zápas bez českého veterána Jaromíra Jágra, druhého najproduktívnejšieho hráča profiligovej histórie sužuje nešpecifikované zranenie v dolnej časti tela.

V druhom nočnom stretnutí si Columbus poradil s Buffalom jasne 5:1. Domáci brankár Sergej Bobrovskij pochytal 34 z 35 súperových striel a priviedol Blue Jackets k piatemu víťazstvu zo siedmich zápasov. O čisté konto ho pripravil až v 58. minúte Seth Griffith.

NHL - sumáre:

COLUMBUS BLUE JACKETS - BUFFALO SABRES 5:1 (1:0, 3:0, 1:1)

Góly: 12. Bjorkstrand (Milano, Jones), 36. Jones (Dubinsky, Atkinson), 38. Foligno (J. Johnson), 39. Calvert (Nutivaara, Murray), 60. Anderson (Panarin, Wennberg) – 58. Griffith (Nolan, Larsson). Brankári: Bobrovskij - Ch. Johnson, strely na bránku: 38:35, 14.383 divákov.

ST. LOUIS BLUES - CALGARY FLAMES 5:2 (1:1, 2:1, 2:0)

Góly: 18. Steen (Sobotka, Šťastný), 25. Schwartz (Tarasenko, Steen), 27. Pietrangelo (Schenn, Steen), 57. Šťastný (Steen, Parayko), 60. Edmundson (Schenn, Tarasenko) – 4. Backlund (Tkachuk, Hamonic), 34. Backlund (Tkachuk, Frolík). Brankári: Allen - Läck, strely na bránku: 29:25, 17.227 divákov.