Main Content

Réway má strach, že prišiel o svoj talent

streda, 25. október 2017 11:07 | Autor: Martin Gregor

Martin Réway
Martin Réway | zdroj: © TASR

Martin Réway nie je spokojný s tým, čo predvádza v úvode sezóny v AHL.

Pred rokom v tomto období ani nevedel, či si ešte niekedy zahrá hokej. Zdravotné problémy, pre ktoré strávil nejaký čas aj v nemocnici, mu neumožnili trénovať. Napokon sa vyliečil vďaka čomu sa mohol po takmer ročnej liečbe vrátiť k tomu čo najviac miluje – k hokeju.

Druhú šancu dostal od Montrealu Canadiens, ktorý mu po ročnej pauze umožnil prísť do kempu a následne hrávať za farmu v tíme Laval Rockets. Slovák narodený v Prahe odohral zatiaľ štyri stretnutia s bilanciou dvoch bodov za asistencie a piatich „mínusiek”.

Pravdou je, že Réwayov návrat do profesionálneho hokeja neprebieha úplne ideálne. Martin stále nie je kondične stopercentne pripravený a čo ho škrie ešte viac, je skutočnosť, že mu to zatiaľ nejde ani v činnostiach, ktoré jeho hru predtým zdobili.

,,Zatiaľ to nie je dobré, samozrejme, som vedel, že čo sa týka kondície, tak tam budú rezervy, ale čo má trápi sú veci ako kľučka, prihrávka alebo aj rýchle rozhodnutie či prihrať alebo vystreliť. Proste veci, ktoré má zdobili celý život a boli pre mňa samozrejmosťou, a pre ktoré má hokej bavil, sú teraz pre mňa ťažké,” priznal slovenský talent v rozhovore pre pluska.sk a dodal: ,,To ovplyvňuje momentálne to, že si to príliš neužívam, čo má veľmi mrzí.

Jeho klubu sa v AHL darí, čo je podľa Réwaya najdôležitejšie. Neskrýva však fakt, že hokej si aktuálne príliš neužíva. ,,Už som spomínal, že čo sa týka mňa, je to veľmi ťažké na psychiku a užívať si hokej. Momentálne je to ťažšie ako som čakal.“

Hlavný strojca bronzového úspechu slovenskej dvadsiatky na majstrovstvách sveta v roku 2015 smutne priznáva, že má obavy, či sa dostane herne tam, kde bol predtým.

,,Neviem či sa do toho dostanem alebo som to už nadobro stratil,” zamýšľa smutne.

Napriek tomu, že Réway aktuálne nie je spokojný so svojou výkonnosťou z Kanady o ňom prichádzajú aj slová chvály. Podľa redaktora Habs Eyes on the Prize Scotta Matlu, ktorý sa špecializuje na talenty Montrealu Canadiens, potrebuje Réway hlavne čas a jeho súčasná výkonnosť nie je dôvodom na obavy.

,,Tak ako väčšina mladých hráčov, aj on potrebuje čas. Väčšina si navyše neprešla takou skúškou ako on, povedal o ňom Matla v rozhovore pre Denník N.