Main Content

Manchester United má na lane prvú zimnú posilu

nedeľa, 22. október 2017 13:34 | Autor: Timotej Gašper

José Mourinho
José Mourinho | zdroj: TASR

Do otvorenia zimného prestupového obdobia ostáva ešte veľa času, no britské média už teraz informujú, ktorá hviezda pribudne v zime do kádru Joseho Mourinha.

Manchester United disponuje silným a širokým kádrom, no na konci prebiehajúcej sezóny končia zmluvy triu Ander Herrera, M. Fellaini a Michael Carrick. Mourinho tak musí už teraz rozmýšľať o vystužení tímu „Red Devils“ do budúcna, pričom mu do oka mu padol mladý zázrak z Valencie, Carlos Soler.

Stále len 20-ročný stredopoliar je odchovancom „Netopierov“ a od 1.januára 2017 je členom prvého tímu. Univerzálny záložník vie hrať na poste defenzívneho štítu, no tiež ako ofenzívna „10-tka“ alebo pravé krídlo.

Soler púta veľkú pozornosť najmä v tejto sezóne, v ktorej sa mu podarilo streliť 1 gól a pridať aj 4 asistencie. Vytrvalý Španiel vo veľkom zaujal Joseho Mourinha, no výkupná klauzula v jeho zmluve činí až 75 miliónov eur.

Portál TheSun.uk však píše, že v prípade záujmu by vedenie Valencie mohlo pristúpiť k zníženiu tejto astronomickej čiastky, ktorú by United chceli znížiť na približne 35 miliónov eur.

„Je to záležitosť klubu a agentov. Keď idem na ihrisko, nikdy nepremýšľam o tom, že moja klauzula je tak vysoká a tým by som mal byť pod tlakom,“ povedal Soler v máji 2017 po podpise novej dlhodobej zmluvy s VCF.